56000  20. 10. 2014 21:25:13 - zorgi

Strach a negativita v tehotenstve

Dobrý deň,
som v 19 to a už viac ako mesiac mam pocity úzkosti šatách. Mám už 4 ročnú dcéru A toto je pre mňa nové. Všetko vnímam negatívne, vyrába si v hlave problémy A scenáre negatívnych udalostí. Mám strach O svoje deti, O ich buducnost, veľmi citlivo vnímam všetky negatívne správy, predstavujem si co vsetko sa v dnesnej dobe moze mojim detom stat. Vsetko vidim negativne, vsade vojnove konflikty, choroby, ublíži vanie. Neviem sa tešiť, mám strach niekam cestovať. Lepšie je to V práci alebo keď má zamestnáva nejaká činnosť. Tehotenstvo mám bez nejakých závažných problemov. Viem že toto nie je U mňa normálne ale neviem sa týchto myšlienok zbaviť. V rodine máme diagnózu depresia. Potrebovala by som poradiť či sa týchto pocitov dá zbavit. Ďakujem.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
ještě než jsem dočetl konec, napadla mne souvislost právě s depresí. Negativní myšlenky a obavy z budoucnosti jsou pro depresi velmi charakteristické. Pokud ji máte v rodinné anamnéze, konzultujte svou situaci rozhodně s psychiatrem.
Než se k němu objednáte, zkuste použít obecné rady při depresi. Aktivita, vše, co Vás alespoň trochu baví, spíš monotónní činnosti, pravidelný denní řád, udržení kontaktů s dalšími lidmi.

Nepíšete nic o své rodinné situaci, ale zkuste podporu hledat právě v rodině či u svých nejbližších přátel. Pocity, které popisujete mohou s depresí souviset, zlepšením nálady by se měly zmírnit a vymizet.

Čím dříve to budete konzultovat s lékařem, tím lépe.
Hodně štěstí!

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy