56064  25. 10. 2014 9:56:16 - alty76

Žmurkanie

Dobrý,
prosím poraďte mi,syn začal chodiť do škôlky,ráno s plačom do škôlky,začal mať hnačky,grca,a už klipka často očami,boli sme u ocneho dal kvapku ale to ne zabralo,myslím že to skôr od škôlky,asi nakricali na neho,sa zahral,asi pocikalsa a pokakal,a od nervov klipka očami,poraďte mi čo mám spraviť

MUDr.Jarkovska   MUDr.Jarkovska [Pediatr]
Dobrý den, začátek navštěvování školky je pro každé dítě svým způsobem stresující a každé dítě reaguje trochu jinak. Průjem a zvracení - pokud se objevily náhle, bych ale spíše připisovala akutnímu střevnímu onemocnění - střevní chřipce. Dítě by mělo být do vymizení těchto obtíží doma.
Potom by bylo dobré začít nechávat dítě ve školce opět pozvolna, například jen dopoledne 1-2 týdny a uvidíte, jak to bude zvládat. Pokud máte podezření, že se ve školce něco nepříjemného odehrálo, zjistěte, jak to doopravdy bylo a zkuste dítěti situci vysvětlit tak, aby nemělo pocit viny. Učitelky se určitě snaží chovat obzvláště k novým dětem trpělive a citlivě.
Pokud by časté mrkání přetrvávalo, poraďte se se svým obvodním lékařem a případně dětským psychologem. Pokud by šlo o tik, byla by to známka hlubšího stresu a to by bylo potřeba řešit s dětským psychologem.

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí