56116  29. 10. 2014 14:42:22 - kiksina

Výber partnera

Dobry den,
velmi sa trapim vo vztahu, kedze sa neviem rozhodnut medzi dvoma muzmi. S prvym som chodila takmer osem rokov, po sexualnej stranke to u mna upadalo, ale mame spolocne zaujmy, len neviem, ci som s nim uz potom nebola zo zvyku alebo strachu byt sama. S druhym som sa zoznamila pocas môjho vztahu, po sexualnej stranke to bolo vyborne, aj si rozumieme. Len mam teraz pocit, ze lubim oboch a neviem, s ktorym ostat. Dakujem pekne za radu.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
trochu váhám nad tím, jakou radu vlastně čekáte. Jistě je Vám jasné, že nemohu preferovat ani variantu 1 ani variantu 2. Takové rozhodnutí za Vás zkrátka nikdo udělat nemůže.

Zajímalo by mě, zda jste se za muže z 8letého vztahu vdala či měla děti. Pokud ne, proč? Co vás vedlo k tomu, hledat jiného partnera? Změnilo se něco tak, aby to dnes bylo jiné? A naopak, s tím druhým jste již žila v jedné domácnosti, lze vztah s ním porovnat s 8letým vztahem? Proč vlastně váháte, zda v tom vztahu pokračovat?

Chápu to dobře, že jste nyní rozešlá, nebo stále žijete v tom dlouhodobém vztahu?

U obou vztahů vlastně váháte. Vědí to dotyční? Jsou ochotní nějak řešit Vaši nejistotu? Abyste váhat nemusela?

Rozhodování, které chcete učinit Vám ulehčit nedokážu. Musíte ho učinit sama, ale neznamená to, že se nemůžete poradit s někým, koho do svého rozhodování zasvětíte přecejen o trochu podrobněji. Je také možné, že dobrá není ani jedna varianta...

Obecně: Nikdo Vám nedá jistotu, že se rozhodnete správně. Ať tak či tak, něco získáte a něco ztratíte. Také je možné, že k nalezení spokojenosti nevede ani jeden z těch vztahů a nesete si ji sebou. Zkuste se zamyslet nad otázkami, které jsem Vám položil a klidně to pak proberte s nějakým odborníkem osobně.

Hodně štěstí!

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy