56189  3. 11. 2014 19:32:26 - prostejaa

Nálada do breku celý den

Dobrý den.
Potřeboval bych poradit, co semnou může být. Poslední dobou se mi stává, že třeba celý den mám takovou tu náladu do breku a nemám chuť nic dělat. A mám pocit, že jsem na všechno sám a že kdybych najednou zmiznul, tak že by si snad ani nikdo nevšimnul (ale ne sebevražedně). A většinou pak další den nebo i během dne je to pak lepší nebo když jdu ven s někým s kým je mi dobře. Všechno začalo asi před půl/tři čtvrtě rokem kdy jsem se snad nejvíc jak to jde zamiloval do spolužačky a myslel jsem podle chování, že by to mohla cítit stejně a asi po půl roce jsem ji to řekl a ona to tak necítila, a tak jsem měl asi 2 týdny velkou "depku" a pak to díky jedné jiné holce přešlo, jenomže od té doby také k nikomu nic necítim, jo s někým se cítim dobře ale nemůžu říct že bych k němu něco cítil a pak mám ty stavy, kde někdy je mi dobře když jsem mezi lidmi a pak přijdu domů nebo o víkendu a je mi mizerně a říkám si jestli je vůbec někdo kdo mě má rád apod. Možná to také souvisí s tím, že jsem nikdy neměl moc štěstí na holky. A hlavně když se mi nějaká líbí, tak hnedka začnu ji "kopírovat", jednoduše dělat to co ona a chovat se jako ona, mít podobný zájmy atd. a dost mě to štve a nevím co s tím? a co by to mohlo být? :/

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Milý "prostějá" :)

(Docela vtipný nick.) Vždy musí být někdo, kdo nás má rád ... nejjednodušší je, když jsme to my sami. Neříkám, že by to mělo být v tak vysoké míře jako u narcistních jedinců, ale mít se rád je základ toho, abychom dokázali ocenit vztahy s ostatními.

Takže ať budete sám nebo ve vztahu, myslete i na sebe a svůj život. Dělejte aktivity, které Vás baví, scházejte se s lidmi, se kterými jste rád, ať s muži či ženami, mějte přátele. Pokud budete nezávislejší, budete odolný jak vůči situacím, kdy Vás nějaké děvče odmítne (neztratíte svou hodnotu - budete pro sebe stále cenný), tak vůči situacím, kdy se Vám nějaká začne líbit. Pocit "bez ní nebudu šťastný" Vás totiž může strhnout právě do té usilovnosti, která slečny velmi často odpuzuje.

Budujte tedy svou nezávislost, sebedůvěru, samostatnost. No a když Vám nějaká slečna padne do oka, berte to víc sportovně. Není jisté, že je to ta jediná na světě stvořená pro Vás, nebo Vy pro ni. Buď o Vás bude stát jaký jste, nebo ne a tím, že se budete snažit měnit své chování, tak budete z toho "prostějá" zákonitě uhýbat někam, kde se jí nebudete líbit. Samozřejmě něco jiného jsou reakce na kritiku ve vztahu, do určité míry je potřeba dělat ve vztahu kompromisy.

Také myslete na to, že za změnu "prostějá" na "někdojinýnežjá" stojí opravdu málokterá dívka, pokud vůbec nějaká.

Takže hlavu vzhůru, užívejte si to, co máte a hledejte další aktivity, které Vás těší. Až budete sám spokojený, zcela jistě budete pro slečny přitažlivější.

Hodně štěstí!

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy