56293  9. 11. 2014 14:30:51 - Uzivatelka

Neustaly vytok

Dobry den.
Je mi 14 let a pred vic jak jednim mesicem jsem dostala prvni menstruaci. Od te doby jsem uz zadnou nedostala, ale vim ze je to normalni. Trapi me ale vytok. Mam ho uz vice jak rok. Posledni dobou mam uz hodne ochlupeni, na kterem vytok casto zustava, ale nechci se jeste holit. Mam ho kazdy den. Prakticky rano vstanu a automaticky saham po vlozce. Chci se zeptat zda je to normalni a jestli se to casem srovna? Je mozne ze se to uklidni az budu mit menstruaci pravidelne? Vim ze nekdo ma vytok pred menstruaci, ale ja ho mam porad. Vadi mi to, protoze az zacnu intimne zit se svym klukem, bylo by dost nechutne, aby to na mych kalhotkach videl, nebo abych musela vzdy nekam zalezt abych vyhodila vlozku. Jde to nejak omezit? Mela bych treba se kazdy den sprchovat a holit? Moc dekuju za odpoved.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Tak čo sa týka menštruácie, tak vzhľadom k tvojmu veku je to normálne a dalo by sa povedať dosť bežné. Takže na pravidlený cyklus si ešte musíš počkať. Zatiaľ si to skutočne žiadne riešenie nevyžaduje. Ak by sa menzes ani po roku neobjavil, alebo by si mala s ním nejaké problémy, tak to už si vyžaduje riešenie lekárom.

Čo sa týka výtoku, tak v prvom rade si treba uvedomiť, že pošva suchá nesmie byť a výtok teda sekrécia tam musí byť. Dá sa to prirovnať k slinám v puse. Vzhľadom hormonálnym zmenám, ktorým telo neustále podlieha sa aj intenzita tejto sekrécie može meniť. Ak pripomína vaječný bielok, je priehladný a nepáchne ani nesvrbí, či nepáli, tak je fyziologický a nič sa s ním nerobí. Ak ale zapácha, pociťuješ pálenie alebo svrbenie a je nejako zfarbený, je prejavom infekcie v pošvy a vyžaduje si cielenú liečbu. Dennodenné nosenie slipových vložiek nie je vhodné! zabraňuje vetraniu týchto pertií, čím sposobuje premnoženie patologických baktérií, ktoré následne možu vyvolať inefekciu. Rovnako nie je vhodné nosenie saténových nohavičiek, či tango nohavičiek, prehnaná hygiena, používanie parfémových vložiek, či toaletného papieru atd....Toto všetko narušuje prirodzenú imunitu a žena je potom viac náchylnejšia na vznik vaginálnych zápalov.

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky