56299  9. 11. 2014 21:21:38 - nemehlo

Nezvládam to psychicky

Dobrý deň,
neviem ako začať. Takže, chodím na vysokú školu, a popritom chodím na 2 brigády. V tej jednej je to celkom fajn, a druhú som si našiel pred dvoma týždňami. Po fyzickej stránke to zvládam, avšak po psychickej už menej. Neviem čo mám robiť, či mám ubrať tempo a zrušiť jednu brigádu, alebo sa to postupne vyrieši. V druhej brigáde obsluhujem ľudí, a nejak to na mňa "blbo" vplýva. Mám pocit, že zo mňa "vysávajú" energiu. Začínam mať stavy úzkosti, nič ma nebaví, neustále premýšľam nad tým, čo povie blízke okolie na to, že zruším hneď novú brigádu, ale na druhej strane to na mňa naozaj veľmi zle vplýva, chce sa mi neustále plakať, premýšľam nad minulosťou. Podobné stavy mávam veľmi často, a s novou prácou je to intenzívnejšie. Cítim, že vnútri vo mne je niečo, čo nedokážem ani opísať, mám stiahnutý žalúdok aj hrdlo. Neviem či mám vyhladať psychológa alebo čo mám vlastne robiť??? Ďakujem za odpoveď.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, pokud jedna z brigád působí špatně na vaši psychiku, zvážila bych, zda do ní i nadále chodit "jen kvůli penězům". Chápu, že studenti si potřebují během studií něco přivydělat, ale měli by mít také čas na studium a sami na sebe. Tím, že váš život se bude stáčet v kolotoči škola-studium-práce-práce, nepovede k ničemu dobrému, jen k fyzickému a ve vašem případě očividně i psychickému vyčerpání. Zkuste místo jedné brigády se začít věnovat více sobě, svým koníčkům, sportu,...

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
9. 11. 2014 22:50:40
Prezident Masary prý říkal, že student má studovat. Já si to myslím taky. To, že většina studentů při škole pracuje jako velký přínos nevidím. Pokud nepracujete v oboru, tak přínos té práce je jen finanční, ne z hlediska pozdějšího hledání místa a kariéry. Práce při škole by Vás neměla vysávat. Určitá únava je po každé práci, ale musí být v rozumných mezích, tedy i subjektivně vyhovovat. Někde je pracovní prostředí zatěžující na psychiku, zde bych doporučil s brigádou ihned přestat. Snad ta jedna brigáda Vám bude krátkodobě finančně stačit a během nedlouhé doby si najdete něco lepšího.
nemehlo
10. 11. 2014 10:12:51
Dakujem za radu... ta prva brigadaje fyzicky narocnejsia, ale zasa ma to bavi, takze to sa da...narozdiel od tej druhej, ktora fyzicky nie je az tak narocna, ale zle vplyva psychicky.... Musim to urcite nejak riesit!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy