56427  17. 11. 2014 10:37:32 - Renka229

Odlišné libido a hádky

Dobrý deň.
Mám 22 rokov a mala som už niekoľko partnerov a teda aj sexuálnych partnerov. Môj partner má 20 a ja som jeho prvá. On má chuť na milovanie ráno, na obed a aj večer zatiaľ čo ja tak raz za dva dni. Chápem ho lebo aj ja keď som začínala sexuálne žiť som to tak chcela. Ale teraz proste nemám stále takú chuť. Stále sa kvôli tomu hádame a je to v podstate jediný vážny dôvod pre ktorý sa hádame. Neviem ako to mám riešiť. Ak to budem robiť na silu tak sa mi sprotiví aj partner aj sex a to nechcem. Poraďte mi prosím. Ďakujem.

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
v případě, že se sexuální apetit obou partnerů liší, je běžné vzít jako standard úroveň toho méně náruživého. Je to důležité pro to, že pak hrozí opravdu tu, co naznačujete - sex s ním by se vám nejspíše zprotivil.

Nepíšete, jak dlouho spolu jste a je opravdu možné, že za nějaký čas sexuální požadavky partnera o něco ustoupí, nicméně si řekněte, jaký vztah vlastně budujete. Je partner ochotný respektovat vaše požadavky, nebo by ho nedostatek sexu frustroval natolik, že by vztah ukončil? Daří se vám někdy dohodnout se bez hádky? Jak partner reaguje, když má respektovat nějaké jiné vaše požadavky, to se také pohádáte? Patrně je to jeho první vážný vztah, je ochotný respektovat hranice požadavků, za které zkrátka nemá právo jít, bez vašeho souhlasu? Jak na ně reaguje?

Možná se bude muset naučit, že ve vztahu nemůže vždy být po jeho. Zkuste probrat jeho představy o fungování vztahu, o vyjednávání, o dohadování v případě nesouhlasu, jaké by navrhl řešení, abyste se nemuseli hádat?

Zkuste se inspirovat v jiných vztazích, kde k hádkám tolik nedochází. Berte to tak, že ani jeden nemáte moc zkušeností ze společného vztahu a teprve jej budujete. Oba máte představy o fungování vztahu a měli byste je sladit, aby vztah měl takovou podobu, která vám vyhovuje. Představy - bude prostě po mém - nebo - prostě se mu podřídím - nejsou únosné a strategie musí být flexibilnější, jinak budete zkrátka nespokojení dál.

Hodně štěstí

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
18. 11. 2014 15:43:28
Radil bych Vám vycházet partnerovi vstříc. Pokud jste jeho první partnerka, tak po určité době potřeby velmi častého styku dojde k poklesu zájmu na přijatelnější úroveň.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy