56587  27. 11. 2014 7:23:42 - muffinek

Antikoncepce vs. mykozy

Dobrý den,
cca před půl rokem mi gynekoložka změnila antikoncepci. Od jisté doby jsem začala mít mnohem větší gynekologické potíže, nedokážu říct přesně kdy, ale mám pocit že je to právě z antikoncepce. Začala jsem mít často mykozy - většinou 2x za měsíc, čili pořád kupuju gynopevaryl. V poslední době jsou ale tak "silné", že mi na to většinou pomůžou až 2 balení, vždy stačilo jedno, a po prvním čípku jsem cítila zlepšení. Nevím jistě, jestli je to mykoza, ani tak mě to nesvědí, jako spíš bolí, cítím vždy otok v oblasti rodidel. Neustále mám prasklinky na genitaliích, i přes všechny možné rady od gynekoložky. Říkala mi, ať zvážím tělísko, že by bylo vhodné u mě antikoncepci vysadit, když mám takové problémy, jenže předtím jsem je neměla, u minulé antikoncepce. Zároveň tělísko teď nechci, do tří let bych chtěla miminko,navíc jsem na něj neslyšela nejlepší - hodně žen po nich otěhotnělo i několikrát a zároveň bez antikoncepce být nemůžu kvůli studie na biologickou léčbu, na kterou dojíždím 1x za měsíc, při které si teď nemůžu dovolit otěhotnět. Je možné, že mi tato antikoncepce prostě nesedla? můžou být z antikoncepce takovéto gynekologické problémy? 9.12. jdu ke gynekoložce, s tím, jak jsem se rozhodla, ale zajímá mě i váš názor na to. Děkuji

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pri užívaní HAK skutočne može mať žena väčšiu náchylnosť na kvasinkovú infekciu. Ale samozrejme nie je to pravidlom. Časté kvasinkové infekcie majú aj ženy, ktoré HAK neužívajú, pretože toto ochorenie može podmieniť mnoho ďalších faktorov ako je napr: sladké jedlá, sladké nápoje, znížená imunita, choroba, liečba ATB, nosenie tango nohavičiek, nosenie tesného oblečenia, menštruácia, hormonálne zmeny, pohlavný styk, návšteva plavárne atď, atď...
takže liečba kvasinkovej infekcie musí byť celková a hlavne Vám už to prešlo do chronicity a toho sa zbavuje len veľmi obtiažne! Ako krok číslo jedna doporučujem teda zmeniť HAK, keď ste presvedčená o tom, že pri jej zmene nastali tieto problémy. Potom treba začať s prevenciou a podporou imunity. často krát pomáha tzv. "kvasinková diéta!" A poslala by som na vyšetrenie aj partnera a bolo by vhodné, aby ste sa liečili obaja spoločne, aj keď on zrejme nemá teraz výrazné problémy, tak može kvasinky na Vás vždy po liečbe pri styku preniesť.

Komentáře uživatelů ...

muffinek
27. 11. 2014 7:26:44
dodávám také poslední cca 3 měsíce bolestivost při sexu, partnera mám přes 3 roky stejného. Když cítím, že je to zrovna fajn, pro změnu mě to bolí vevnitř. Plus se mi teď v září udělal druhý fibroadenom v prsu. Nevím proč, ale mám pocit že to má souvislost.
Kacenka [Porodní asistentka]
28. 11. 2014 12:48:03
Bolesti pri styku sú vyvolané tým, že tam je zápal, a tým pádom sliznica pošvy je veľmi prekrvená a citlivá. Musíte sa naprv zbaviť zápalu a potom verím, že všetko bude v poriadku a vy pri styku bolesti už mať nebudete. Fibroadenom a kvasinky v pochve nemajú žiadnu súvislosť.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky