56771  11. 12. 2014 4:07:44 - laura13

Kolika u 2,5mes babätka

Dobry den,
chcem sa spytat ako postupovat mala ma od narodenia koliku zo zaciatku to nebolo take strasne ale postupne sa to zhorsuje berieme kvapky espumisan a skoro mesiac probiotika biogaia je len dojcena a mame problem aj s kakanim po 7d -10d kaka ale to jej davam glycerinovy cipok pretoze sa nemoze vykakat skusala som jej davat na odporucanie lekara prevarenu vodicku ale nic nezabera po feniklovom cajiku alebo rasc.odvare to bolo este horsie posledne dni ked pride 16.00 tak vreskot napinanie az do 20-21.00 nepomoze nic ani na rukach ani ju polozit brusko jej masirujem cez den cvicime snozkami davam ju na brusko skusala som aj teply kupel ale nepomaha zvacsa mi kazdy povie ze musi z toho vyrast ale ja sa nemozem pozerat na to ako place a este place tak srdcervuco ze pri placi hovori ajajaja alebo auauau clovek jej chce pomoct a nemoze tak si niekedy poplacem aj ja aj ked viem ze pre nu je to horsie uz som zufala dakujem za odpoved

MUDr.Jarkovska   MUDr.Jarkovska [Pediatr]
Dobrý den. Problém vyznívá z Vašeho popisu o něco závažněji než běžná kojenecká kolika. Při každé návštěvě pediatra ho pečlivě informujte o těchto problémech, zapisujte si stolice - kdy, konzistenci a zda bylo potřeba čípek. Důležité je, zda dítě přibývá na váze, jak má a jak se celkově vyvíjí - pokud je toto v pořádku, ještě bych zkusila 1x denně používat rektální rourku k vypuštění plynů a případně stolice - vždy namažte konec krémem, a vysaďte z Vaší stravy všechny mléčné výrobky - mohlo by se jednat i o alergii na bílkovinu kravského mléka u kojeného dítěte. Espumisan nemá přesvědčivé účinky, pokud nepomáhá, neberte. Probiotika můžou pomoct, ale u někoho stav zhoršují.
Pokud by toto nepomohlo, nebo dítě neprospívá, může se jednat i o hlad nebo poruchu průchodnosti střeva - stenózu nebo Hirschsrupnovou chorobu - Váš obvodní dětský lékař by Vás měl při přetrvávání obtíží odeslat na vyšetření k vyloučení těchto vzácnějších příčin zácpy a bolestí břicha u kojenců.

Komentáře uživatelů ...

MUDr.Jarkovska [Pediatr]
14. 12. 2014 21:19:41
opravuji překlep - Hirschprungova choroba

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí