56782  11. 12. 2014 18:56:11 - Peverell

Odpadávanie od 11 rokov, bolesti, zhoršenie

Mám 15. Môj problém sa ťahá už dlhšie, cca. 4 roky. Asi od 11 rokov cca. raz za 4 mesiace mi je zle. Uplne sa mi zatmie pred očami vidím len čiernotu a nejasné šmuhy. Ak si okamžite nečupnem/nesadnem/nelahnem tak odpadnem. Pri tom ako mi je zle mám zvláštny pocit ako keby mi niečo horúce tieklo z uší.
Asi pred pol rokom sa to zhoršilo, tmie sa mi pred očami neustále a začalo ma bolievať v hlave, cítim „pichanie v prednej časti hlavy. Tak isto trpím strašnou únavou, permanentnou bolesťou klbov, začali sa mi triasť ruky a priam tragicky sa mi zhoršili pred tým perfektné rečové schopnosti a krátkodobá pamäť...

(Matka som mnou bola v dvanástich u nejakého „špecialistu homeopata,ktorý len tak z brucha povedal že mám nestabilný jing a jang a preto odpadávam. Radšej sa k tomu nebudem vyjadrovať...)

MUDr.Jarkovska   MUDr.Jarkovska [Pediatr]
Dobrý den. Některé z tvých obtíží by se dali přičíst urychlenému růstu a hormonálním změnám v období puberty - například pocit na omdlení může být vyvolán takzvanou posturální hypotenzí, kdy krevní oběh nestačí zareagovat na změnu polohy. Nemůžu ti bez vyšetření říci víc, určitě bys měla navštívit svého obvodního lékaře, který tě vyšetří a případně doporučí neurologické vyšetření a základní odběry krve, aby vyloučil závažnější příčinu těchto obtíží. K lékaři nemusíš jív v doprovodu rodičů.

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí