56919  24. 12. 2014 10:02:51 - Lubo1

Odstranění varlat - kastrace

Dobrý den,
již delší dobu hledám způsob jak podstoupit odstranění varlat. Mám k tomu několik důvodů. Rád bych snížil svoji sexuální aktivitu bez nutnosti užívat léky a přitom využil další výhody této operace. Zejména sterilitu a prevenci proti rakovině varlat a prostaty. Jako benefit bych bral snížení bolestivosti při praštění se mezi nohy a celkově lepší vzhled a pohodlí mezi nohama. Znám i negativa kastrace, ale ty jsem ochoten akceptovat vzhledem k převaze pozitivních dopadů. Vím že se připravuje změna zákona o specifických zdravotních službách který tento zákrok právně upravuje, ale neznám podrobnosti. Moje otázka tedy zní jestli víte v jakém je zákon stavu nebo byl už přijatý? Pokud ano, lze zákrok na žádost pacienta podstoupit? Nebo jsou možnosti na nějaké soukromé klinice? Děkuji za odpověď a doporučení jak bych měl postupovat, kam se obrátit atd.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Dobrý den, ve zmíněné indikaci se v současnosti nevratná operační kastrace téměř neprovádí. Humánní a účinnou je farmakologická a ústavní léčba. Právní otázku je nutné ale konzultovat s příslušným orgánem - určitě to ví lékaři pracující s delikventy např. v Bohnicích a nejlépe ministerstvo zdravotnictví.

Komentáře uživatelů ...

Lubo1
24. 12. 2014 10:06:31
Ještě bych dodal, že nejsem trestaný sexuální delikvent takže starý zákon mi kastraci neumožňuje.
frantik
27. 12. 2014 14:47:34
Docela by mě zajímala odborná odpověď. Lékaři běžně za úhradu provádí zákroky, které zdravé prospěšné nejsou, ale nejde o mrzačení. Píchání náušnic nebo piercing. Tady by zřejmě váhali, nevím, nakolik by jim hrozilo trestní stíhání, i když by šlo na vlastní přání. Osobně si myslím, že většina lékařů by toto odmítla.
Lubo1
1. 1. 2015 13:39:38
Myslím že kastrace mrzačení vůbec není. Má výhody a rizika stejně jako každá jiná operace. Třeba obřízka kterou taky mnozí odsuzují se dneska dělá běžně i na přání pacienta. A stejné by to mělo být u kastrace která má taky převážně pozitivní dopady.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie