56938  26. 12. 2014 15:20:51 - thomas1

Dlouhotrvající bolest očí

Dobrý den, zhruba od začátku července mě trápí nepříjemná bolest očí. Za tu dobu jsem již byl u několika různých očařů i neurologů všechny testy mi vyšli negativně (EEG,CT mozku, bežné oční vyšetření u 4 očařů, test na boreliozu, nitrooční tlak atd.) Když se podívám na zdroj světla (lampa,slunce) vidím v jeho blízkém okolí paprsky (nikoliv duhové jako pri glaukomovém záchvatu) když se podívám na nebe či monitor mám pocit jako by bylo složeno z tisíců teček které blikají. Od probuzení až po spánek cítím bolest oka jakoby bylo absolutně unavené (ta bolest se velmi těžko popisuje, není to řezání ani pálení ani pocit nečeho cizího v oku, nejsou zarudlé ani přeslzelé). Už opravdu nevím co si počít, je to téměř půl roku a stále nevím co mi je. Napadlo mě ještě zda nemám nějaké parazity v oku, některé popisované příznaky se mi zdají obdobné, avšak nevím jak se takový test provádí a zda je zjistitelný z pouhého očního vyšetření, kterých jsem již absolvoval mnoho. Děkuji za jakékoliv Vaše připomínky nebo nápady.

MUDr.Korda   MUDr.Korda [Oftalmolog]
Dobrý den, parazitární onemocnění se v oku projevuje zánětlivými změnami sklivce nebo sítnice, a to lékař při vyšetření pozná. Vhodné by bylo doplnit krevní testy (eventuálně i na infekčním odd pokud jste se vyskytoval v rizikových oblastech) a vyšetření na ortopedii. Takovéto nespecifické bolesti očí mohou, a často bývají, vyvolány obtížemi s krční páteří.

Komentáře uživatelů ...

Tibor86
3. 2. 2015 8:56:09
Ja mam podobny problem, tiez som si myslel ze je to krcnou chrbticou, lebo mi v nej obcas riadne praska. No mam pozit. test na boreliozu, jedine dr. Durovska v BA na to prisla.