56976  29. 12. 2014 20:37:41 - misal

Možné těhotenství

Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o radu. Mám nepravidelné měsíčky, před půl rokem jsem podstoupila mini interrupci. Nyní jsem měla poslední menses 6.12. a 23.12. jsem měla nechráněný pohlavní styk. V tomto období by přibližně měly být mé plodné dny. Prosím tedy, jaká je pravděpodobnost že jsem těhotná? Pociťuji nevolnost,mám otoky prsou.Je možné že je to jen psychický stav? Děkuji mnohokrát, M.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, vzhledem k nepravidelnosti menstruačního cyklu nelze s přesností říct, zda byla v té době ovulace (u pravidelné menstruace s 28 denním cyklem by v tuto dobu ovulace byla a pravděpodobnost otěhotnění by byla vyšší). Příznaky, které popisujete mohou i nemusí být spojené s počátkem těhotenství. Doporučuji si provést těhotenský test s odstupem, pokud se nedostaví do měsíce další menstruace (pokud již nyní máte těhotenské příznaky, již nyní by mohl být test pozitivní v případě těhotenství).

Komentáře uživatelů ...

katarinka1234
30. 12. 2014 15:29:47
Podľa mňa to môže byť tak psychický stav, ako aj tehotenstvo. Keďže máš nepravidelnú MS nevieme určiť plodné dni, sex si mala na 18 deň cyklu. Nepociťovala si bolesti pri ovulácii - aby sme sa mohli približne orientovať, či si mala v danej dobe plodné dni :).

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk