56980  29. 12. 2014 23:39:07 - lucyfrombrum

Maly mocovy mechyr

Dobry Den
Pisu Vam nebot uz si nevim rady. Cim jsem starsi tim je muj zdravotni problem horsi.
Od sve puberty mam problem s castym chozenim na toaletu. Kdyz jsem byla mladsi tak jsem tak casto na WC nechodila ale spozorovala jsem ze cim jsem starsi a telo se mi meni tim chodim vic a vic na WC. Skousela jsem predepsany prasky doktorem ktere mi pomohli jen tech prvnich par dni potom jsem mela i zvetseni mocoveho mechyre ale ani to nepomohlo a nakonec jsem mela jit na ty injekce co pichaji do svalu ale doktori mi to nesvolily.
Nevim cim to je ale kdyz jsem v praci v pohybu tak dokazu toaletu nepouzivat az 6 hodin v kuse a vubec necitim potrebu jit mocit ale kdyz mam volno a nejsem v pohybu tak mam potrebu chodit kazdych 2 hodiny na toaletu.Vecer kdyz je me telo unavene a vetsinou v lete tak spim jak zabita a nemusim jit na toaletu za celou noc vubec ale v zime jdu jednou az trikrat za vecer .
Jsem uz ztoho vystresovana nebot jsem stale unavena a nevyspala.
At cele dny piju nebo nepiju tak stejne vycuram stejnak stejne mnozstvi za den nekdy i noc.
Chodim na toaletu az 10 denne .Skousela jsem moc udrzet ale potom co jsem vycuram tak za par minut muzu jit na WC znova.Jako kdybych ten mocovy mechyr vubec nevyprazdnovala nebo co .Musim nosit tluste imtimky nebot pres den zapacham a tece mi moc na spodny pradlo.
Uz si fakt nevim rady co mam udelat abych omezila potrebuju pouzivani toalety/ Deluji za vasi odpoved.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Dobrý den, ta frekve nce močení není zase tak strašná. Přes den pijte 2 litry a močit se snažte chodit po těch dvou hodinách, ne dříve. Před spaním už pít nesmíte tak 3 hodiny předm nic. Spěte v teple. Měla byste mít za sebo kompletní urologické vyšetření včetně urodynamiky a cystoskopie

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
30. 12. 2014 11:45:17
Jít jednou za 2 h na WC, v tom nevidím problém, záleží na pitném režimu. Za problém bych považoval častě chození, třeba po půl hodině, kdy přitom vymočený objem je malý. Pak by šlo o hyperaktivní močový měchýř. V noci byste se budit neměla, pokud jste večer před spaním nevypila větší objem tekutin. Časté nucení způsobuje taky zánět močového měchýře, studené nohy a močopudné nápoje.
lucyfrombrum
4. 1. 2015 20:40:44
no prave ze skoro kazdy druhy den mam vetsi potize s dochazkou na toaletu takze si myslim ze hyperaktvni mocovy mechyr mam a to uz dlouho takze sem pisu o nejakou radu na lecbu meho problemu

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot