57011  2. 1. 2015 13:11:19 - Simaaaaa

Citim sa akoby som poriadne nevnimala

Dobrý den.
Ide o to ze pred mesiacom som zjedla tabletku od kašlú ktora u mna vyvolala halucinácie , a pocit ako krd ste nadrogovaní, mala latku dextrometorfan, bola som tyzden v nemocnici, zistili mi ze to mam z toho.. Potom asi mesiac nič, žiadne problemy, az tieto posledné dni.. Citim sa akoby som poriadne nevnimala, akoby sa mi to snivalo, som stale taka zamyslená, naozak mam pocit akoby som poriadne nevnimala a bol to len sen... Je to naozak divne , za psychiatrom sa bojim ist, pretoze som počula ze tie lieky velmi škodia , vyvolávajú samovražedné sklony atd.. Nemozem sa poriadne sústrediť , nemozem sa ucit nic.. Akoby bola moja myseľ zastavená .. Co to moze byt? Je mozne ze ta tabletka spred mesiaca mi nejak poškodila mozog ? Dakujem pekne ha odpovede ...:(

Mgr.Zajic   Mgr.Zajic [Psycholog]
Dobrý den,
nejsem lékař, ale po měsíci nepředpokládám, že by jakékoliv látky byly stále aktivní. Mnohem pravděpodobnější, že jste se zážitkem natolik vylekala, že ovlivňuje Vaše prožívání dodnes. Nikoliv chemickou cestou, ale skrze obavy a strach ze změněného prožívání.

Dám příklad: Srdce Vám začne bít jinak (například se Vám tep zrychlí fyzickou námahou). Jakmile si to budete vykládat jako srdeční poruchu, začnete si srdečního rytmu všímat tak dokonale, že i sebemenší odchylka (zdánlivě nesmyslná) vás vyleká. Na leknutí srdce již výrazně zareaguje a Vy si vlastně psychicky vypěstujete srdeční arytmie (ačkoliv lékaři by vyšetřením zjistili, že srdce je zdravé).

U Vás je možné něco podobného. Jakékoliv odchylky v pozornosti, ve vnímání, si možná vykládáte jako "poruchu vnímání" a obavy z ní je nadále prohlubují.

Doporučuji opravdu probrat to s psychiatrem či klinickým psychologem. Psychiatr Vám navíc nedá žádné prášky bez vašeho souhlasu, takže nemějte obavy z vedlejších příznaků, o kterých jste se někde doslechla. Dejte šanci lékaři posoudit, jak Vám pomoci nejvhodněji ;) Nejspíš by se navíc jednalo o krátkodobou spolupráci.

Uvidíte, že stačí málo a jistě se to vyřeší ;)
Hodně štěstí

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy