57313  17. 1. 2015 10:21:13 - imrichtoth

Citlivosť žaluda

Zdravím,
mam menši problém ktorý som si začal uvedomovať teraz keď mam 13.cely život som mal penis v nohaviciach zakrytý čiže nebol von z predkožky. Momentálne pomaly zisťujem že by to malo byt opačne no mam príliš citlivý žaluď ak ho mam vonku tak ma to boli a ak je napnutý ( sa nedá robiť chytením celého keďže je žaluď suchý lepí sa a nedá sa dotknúť rukou.) . .

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Žaluď penisu má prirodzene citlivý, ale nie tak, aby vám to sposobovalo bolesti a mal ste z toho nepríjemné pocity. Nejde skor o to, že máte užšiu predkožku a pri preťahovaní vás to bolí? Ak áno, tak v prvom rade je nutné myslieť na dostatočnú lubrikáciu a predkožku nepreťahovať len tak "na sucho". S "tréningom" začnite vždy v sprche, alebo poučívajte lubrikačný gel. Ak preťahovanie predkožky cez žaluď penisu v stoporenom stave nebude možný, bude nutné vyhľadať pomoc urológa. Riešením je obyvkle až obriezka. Čím viac bude žaluď odhalený, tým jeho citlivosť bude nižšia!

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
17. 1. 2015 18:17:24
Trošku nechápu, v čem je problém. Za prvé, žalud můžeš mít i nadále krytý předkožkou. V Tvém věku běžně dochází k tomu, že se některým klukům předkožka sama začne stahovat dozadu, mají ji kratší a penis rostl rychleji než předkožka. Pak je nejlepší si předkožku nechat trvale vzadu, než aby se stále stahovala zpět. Ten proces je obvykle nepříjemný, mít žalud venku a nějakou dobu to trvá, než si dotyčný na to zvykne. Pokud se ti předkožka dozadu sama nestahuje, není třeba to dělat. Samozřejmě, pokud chceš, tak si můžeš předkožku taky nechat vzadu. Nesmí být ale úzká, což se projeví bolestivostí a otékáním. Ale i při volné předkožce si budeš muset tak měsíc zvykat na to, že žalud je trvale obnažený. Nepříjemné pocity jsou běžné, nemělo by ale jít o bolest.
imrichtoth
17. 1. 2015 19:48:38
keď ju mam trosku usku viem si ju stiahnuť a rano ked je v stoporenom stave tak ma to dosť boli
Jarda1
17. 1. 2015 20:51:21
Jestli máš předkožku užší, tak si ji nenechávat delší dobu staženou dozadu. Pokud je předkožka úzká, tak při stažení dozadu to bývá bolestivé. Nesmí to bolet ani v klidu, ani ve ztopořeném stavu. Tu úzkou předkožku bys měl řešit s lékařem. Nestačí, že jde jen stahovat, nesmí vzadu zaškrcovat a způsobovat bolest. U částečného zúžení předkožky se lékař obvykle snaží o nápravu mastí, pak až přichází v úvahu další řešení. Rozhodně to neodkládej, čím později bys to řešil, tím by případný zákrok byl bolestivější. Řekni doma, ať s tebou zajdou k lékaři, není důvod se stydět, tohle je velmi častý problém. Vědí to nejen otcové, ale i matky.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot