57350  26. 1. 2015 11:48:20 - Naruziva

Triašky pri vzrušení

Dobry den,
prosim vas o radu-moj druh ma 37 rokov a udajne este nemal pohlavny styk. Sme spolu takmer rok a pri nasom prvom "erotickom zazitku" kedy sme boli obaja obleceni,len bozky,ziadna stimulacia,nic,sa on okamzite spravil-vybuchol a triasol sa ako osika. Cele to trvalo cca do 2 minut. Som skusena zena,mam 32 rokov a dve deti ale s takymto muzom je to prva skusenost. V sucasnej dobe to trva takisto,pri najmensom podnete ako je bozk okamzite sa mu zacnu triast nohy a ud ma stoporeny za par sekund. Po orgasme ma este vacsiu triasku od pasa dole sa nevie ani pohnut kym to samo neprejde. Je mozne ze uvedene fakty su ukazom toho ze bol panic? On to popiera ze by este nemal zenu,ale chapem ze je to asi blbe priznat ze ziadnu nemal,kedze muzske ego je velmi citlive v tychto veciach. Je mozne ze muz ktory uz styk mal by to az takto prezival,alebo je tu rec naozaj prezival? A mam aj z viacerych stran potvrdene ze ja som jeho prva...preco tie triasky aj pri vzruseni pred sexom a aj po nom? Po prvy krat ako sme boli spolu a on sa zacal triast som sa az zlakla ze co mu je. Mozu taketo triasky ovplyvnit zdravie?

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Vzrušenie môže u Vašeho partnera sprevádzať aj veľká nervozita. Prirovnala by som to napätiu, ktoré sa odohráva ak niekto stojí v rade na veľkú húsenkovú dráhu. Niektorí ľudia prežívajú takéto stavy spojené aj s triaškou a to aj po absolvovaní jazdy. Takáto nadmerná nervozita nie je bežná, no vyskytnúť sa môže. Pravdepodobne je spojená aj s neistotou, nadmerným prežívaním a veľkým vzrušením. Pri väčšej istote by sa triašky mali zmierniť, aj dĺžka vzrušenia by sa mala predĺžiť. Je naozaj pre Vás také potrebné vedieť, či je Váš partner panic alebo už mal 2krát pohlavný styk? Aj keď odpoveď láka, pristupujte k partnerovi ako k mužovi, ktorý Vás miluje a má chuť s Vami zdieľaj intímne chvíle. Odporúčala by som Vám do sexuálneho života zaradiť pravidelnosť. Viac sa rozprávajte o pocitoch, či sa mu páči to alebo ono. Veďte partnera na miesta, kde sa to páči Vám. Nové situácie môžu spôsobovať stres, ale po čase by sa to malo zmierniť. Ak by triaška pretrvávala napriek pravidelnému pohlavnému styku, prípadne by partner mal problém aj s predčasnou ejakuláciou, je možné kontaktovať sexuológa, prípadne navštíviť neurológa.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
26. 1. 2015 14:24:49
Dobrý den, je dost pravděpodobné, že dotyčný muž je panic. To by nemusel být takový problém, ale přijde mi jako poněkud neurotický typ, aspoň co se sexu týče. Záleží na Vás, co chcete. Myslím, že pokud byste s ním měla trpělivost, tak by si pomalu zvykl. Pokud měl erekci a orgasmus je při líbání, tak to znamená ho jen to líbání silně vzrušilo, neboli stojí o Vás. Zkuste mu navrhnout, že ho budete stimulovat rukou, že byste to ráda dělala. Přijde mi, že rovnou se pokoušet o styk by úspěšné nebylo. Při masturbaci by si mohl na Vás zvyknout a třesení by se časem mělo dostat na únosnou mez. Pak bych zkusil ten styk. To, že je panic mu nepřipomínejte, pokud se tím cítí ponížený, spíš bych ho snažil různě povzbuzovat. Dle mého názoru to je otázka trpělivosti a Vy mu můžete dosti pomoc v oblasti, kterou sám dosud nezvládal. Nedávno jsem četl o Winstonu Churchillovi, velký státník, ale ženil se až ve 34 a před tím měl jen 4 roky platonický vztah. Přitom to byl člověk, který byl jinak v životě velmi úspěšný a byl nesmírně silnou osobností. Ve sexu a s ženami si ale dlouho, zdá se, nevěřil.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie