57473  20. 2. 2015 13:39:20 - vojtech95

Neznámá nemoc.

Dobrý den, je mi 18 let.
Minulý rok 2014 jsme byli v srpnu na dovolené v Chorvatsku u moře. Druhý den po příjezdu jsem dostal hnisavou rýmu, slabost, horečky, bolest v krku. Navštívil jsem první pomoc, kde jsem dostal antibiotika. KlavoPhar 875/125. Bral jsem je cca týden. Za 5 dní jsme jeli ještě navštívit roidnu, která žije taktéž v chorvatsku ale né u moře, kde jsme byli cca týden. Zbývaly mi 2 prášky antibiotik, které jsem už nedobral. Začal jsem zvracet, nic nejíst, začali mě bolet oči, vyčerpanost. Navštívil jsem ihned první pomoc, kde jsem dostal injekci proti zvracení a dietu. Ale ani to nepomohlo na druhý den jsem byl poslán do místí nemocnice, kde jsem dostal infuze, injekci proti zvracení + vyšetření krve + ekg, vše bylo v pořádku. Tak jsme se sbalili a radši jeli do ČR navštívit zde lékaře. U lékaře jsem dostal první dietu, enterol + probiotika. Ale začalo se to zase zhoršovat, začal jsem mít rozostřené vidění do dálky, málo jsem jedl zvracel jsem, po ránu nevolnost, únava bolesat kloubů, stáhlý krk, bolest hrudníku, píchání na obou stranách hrudníku, nadýmání, tuhá bobkovatá stolice, bolest břicha. Prodělal jsem asi 4x odběr krve, EKG, gastroskopii, lumbální punkci, enteroskopii, CT mozku, odběry ze stolice výtěry z konečníku, ležel jsem v nemocnici 4 dny. Všechny vyšetřemí byli v pořádku. Dnes je to přes 5 měsíců, zkoušel jsem i hemeopatickou léčbu, ale tá mi taky zatím nepomohla za nemoc jsem zhubl asi 7 kg. Je to lepší, asi na 60%, něco se ztratilo a něco zůstalo. Zůstalo rozostřené vidění do dálky + červené oči, stáhlý krk, který mě pálí na obou stranách, hůř se mi dýchá, po ránu nevolnost, ráno nemůžu jíst, až tak v 13:00, po obědě jsem plný tak na cca 2-3 hodiny. někdy i přes celý den zůstane nevolnost. Často mě bolí hlava + píchá na stranách. Po ránu mírná bolest břicha kvůli větrům, přes den nadměrné nadýmání, větry ale odcházejí, časté říhání, Přes den mi bývá zima a zapomínám, příklad. mám něco vzít, ale za minutku pokud to neudělám hned zapomenu, ted se projevilo zase něco nového, jsem unavený cca po 14:00, jako bych byl vyčerpaný a chtělo se mi spát, také mám většinou světlou stolici, takovou řidší mazlavou, avšak dnes byla stolice dost šedá. Chci se proto poradit, jak tuhle nemoc překonat a kam zajít, protože můj praktický doktor mi řekl že si příznaky vymýšlím a že je to ze stresu. Ano stres jsem měl maturita, autoškola apod., ale teď jsem byl doma, v pohodě, nenastoupil jsem ani na VŠ, takže opravdu nevím co to může být. Jinak jsem přibral za celou dobu léčení 9kg. Děkuji za rady.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, opravdu jste absolvoval snad veškerá možná vyšetření, která příčinu neobjasnila. Příznaky jsou dosti různorodé, tak spolu mohou i nemusí souviset. U bolestí hlavy a poruchy zraku mě napadla encefalitida (ale lumbální punkce i CT negativní, což svědčí proti ní), doporučuji tedy ještě navštívit očního lékaře.
Šedá a mazlavá stolice bývá u onemocnění jater a žlučových cest, tak bych zkusila jít touto cestou - ultrazvuk břicha, odběry krve k vyloučení hepatitid. Ještě přichází v úvahu alergologické a parazitologické vyšetření, které neuvádíte, že jste absolvoval.

Komentáře uživatelů ...