57488  23. 2. 2015 8:54:24 - Kel8

Bolesť spodného chrbta

Dobrý deň.
Mám 17 rokov, 74Kg, 176cm. Tento problém pretrváva už dosť dlho (približne 3-4 roky). Pri dlhej chôdzi, čo u mňa predstavuje asi 5 a viac kilometrov ma začne bolieť na stranách spodného chrbta. Jedine ako uľavím bolesti je, ak sa predkloním dopredu. Všeobecne bolesť chrbta trvá potom asi ešte deň a až tak prestane. Bol som u ortopéda, ten ma napísal na milión vyšetrení a nič sa nevyriešilo, vraj mi nič nie je. Potom som sa doma zameral hlavne na cvičenie spodného chrbta, pretože som si myslel, že mám oslabené svalstvo. Bez výsledkov. Som veľmi aktívny človek, do 9. ročníka som 7 rokov chodil na karate, bicyklujem, v poslednej dobe sa venujem posilňovaniu (od posilňovania to nemôže byť, pretože v tom čase, čo bol asi 8,9 ročník základnej školy, som ešte neposilňoval). Tento problém mi pomaly ničí život (nemohol som sa zúčastniť ani lyžiarskeho, ani turistického výcviku) a tak vás prosím o pomoc. Ďakujem.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, vzhledem k tomu, že všechna vyšetření u vás dopadla dobře, viděla bych problém ve špatném držení těla při delší zátěží. Myslím si, že cviky k posilnění svalstva jsou správné. Ještě bych zkusila rehabilitace a fyzioterapii, kde by vás naučili další cviky a vychytavky, i to, na co si máte dávat pozor.

Komentáře uživatelů ...

Kel8
23. 2. 2015 11:17:14
Zabudol som doplniť, že na rehabilitácie som pravidelne chodil, myslím, že som mal predpísané 2 týždne. Zahŕňali masáže, cvičenia, parafínové obklady, magnetoterapiu a elektroliečbu. Ďakujem za radu.