57606  7. 3. 2015 22:50:42 - Borec

Semenník

Pekny deň vam prajem. Chcem sa vas spytať na moj aktualny problem ktori som si dnes vsimol tak povediac nahodou... Jedna sa konkretne o semeniky. Jeden semenik mam vysie jak ten druhy zda sa mi ze je i troska inak natočeny. Inak semeniky nebolia svojvolne. Konkretne jedna sa o to ze pri vyvrcholeni oba semeniky idu smerom nahor ale ten co je vysie je uplne hore a ten ktori je nisie by som povedal ze nezostupi na taku poziciu ako te druhy ako keby bol chabejsi nerozumiem. Semeniky su rovnako velke , bojim sa o funkčnosť jedneho z nich jak poznat ze dany semenik nie je funkčnyako ten druhy?? Pretoze sa naozaj korektne obavam o funkčnosť tochto semenika. Ďakujem za radu a objasnenie. Obvodny leka vie zistit problem?.

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Dobrý den, jestli jsou obě varlata v šourku, tak nejde o nic nenormálního. Běžně je rozdílná výška uložení i velikost varlat. Obě varlata by měla být stejně funkční, pokud není v historii nějaký problém. Funkce každého zvlášť s e zjistit nedá, pouze dohromady

Komentáře uživatelů ...

Bader
8. 3. 2015 20:24:21
Pdľa mňa sú vaše obavy zbytočné. Všetky prejavy ktoré popisujete nenaznačujú žiadnu chorobu, alebo anomáliu. Semenníky nemusia byť rovnako veľké, malý rozdiel je prípustný ( váš problém to nie je ) umiestnenie je vždy rozdielne. Jeden je vyššie ako druhý. I pri ejakulácií dochádza k stiahnutiu semenných povrazcov a tým k potiahnutiu semenníkov vyššie. Niekomu do podbruška vkĺznu oba, niekomu jeden a niekomu zostávajú vonku. Takže ozaj ssa nezdá, že by ste mal problém.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot