57623  9. 3. 2015 17:17:19 - ivinkaaa

Nevyvinute varle

Dobry den,
memu dvouletemu synovy byla pred rokem diagnostikovana hydrokela a pred mesicem podstoupil operaci. Lekar nam oznamil,ze zjistili,ze jedno varle je nevyvinute a mensi nez druhe, jelikoz zijeme v Anglii a lekarska pece je tady mnohem horsi a nikdo nic nejak moc neresi, chci se zeptat jestli se da s tim neco jeste delat a po pripade jaky to bude mit vliv v budoucnosti.Dekuji za odpoved.

MUDr.Jarkovska   MUDr.Jarkovska [Pediatr]
Dobrý den. Podrobně by Vám tuto otázku zodpověděl dětský urolog nebo endokrinolog, ve kterého péči by měl Váš syn určitě být. Podle mých znalostí se s tím již nic dělat nedá, navíc, varlata, které se z nějakého důvodu špatně vyvíjela (týká se to hlavně nesestouplých varlat, které zůstaly v dutině břišní) jsou až 50 krát náchylnější ke vzniku nádoru v pozdějším věku. Proto by bylo vhodné sledování u dětského urologa, prokonzultujte s ním toto riziko a zda není lepší varle odstranit - to se u nesestouplých varlat za určitých okolností dělá. Váš případ je velmi specifický a možná se bude postupovat jinak.

Komentáře uživatelů ...

Bader
10. 3. 2015 5:18:09
Hneď ako to bude možné doma vyhľadajte urológa. Ak sa potvrdí diagnóza bude lepšie ak malému problémové varle necháte vybrať. Ale to vám už poradí odborník.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí