57638  10. 3. 2015 18:39:53 - SapphireXT

Otupělé smysly, špatné vnímání.

Přítelkyně cca před 1,5 týdne trpěla střevní chřipkou, která trvala přibližně týden (zvracení+průjmy). Je chudokrevná. Na tuto nemoc brala (na doporučení lékaře!!) Endiaron a Vermox, Vermox ještě dobírá (poslední pilulku si má vzít cca za 12dní).

Posledních 6 dní trpí tímto problémem: Přestala normálně vnímat okolí, nedokáže se soustředit, špatně rozpoznává známé tváře. Při mytí rukou si špatně uvědomuje, že jí na ruce teče voda, dokud se nepodívá. Ztrácí zábrany (přestala se stydět), nenervuje se (z jindy velice nervově zatěžujících situací), špatně vnímá výklad učitele. Celkově se necítí ve své kůži. To vše si ale uvědomuje, sama tento pocit popisuje takto: "jako by mé tělo a jeho smysly špatně komunikovaly s mozkem, který sám o sobě pracuje správně".

Může to být vedlejším účinkem některého z těchto léků? Příbalové letáky mi to nepotvrdily. Děkuji za pomoc, je to opravdu velice znepokojivé a doufám, že to neznamená žádné trvalé následky...

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Aj keď to v príbalovom letáku nie je opísané, je veľmi možné, že to súvisí s užívaním liekov. Okamžite vyhľadajte lekára a opíšte príznaky, ktoré máte. Porucha citlivosti a vnímania, ktorú opisujete rozhodne nie je bežná a ani normálna a mal by sa na to pozrieť lekár. Napr. nerozoznávanie známej tváre je rozhodne udivujúce, hlavne ak do teraz s týmto problém nemala. Takže určite hneď vyhľadajte lekára.

Komentáře uživatelů ...

SapphireXT
7. 4. 2015 23:19:55
11.3. tyto potíže kompletně vymizely, léky samozřejmě od té doby již neužívá. Jenže včera, tedy přibližně po měsíci, se zničehonic vrátil stejně nepříjemný pocit a otupělost mysli. ( Jediné podezření je zatím na to, že v posledních 4 dnech často vdechuje intenzivní voňavku. ) Je možné nějakým způsobem tento nemocný stav léčit samostatně, doma? Děkuji za odpověď.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy