57676  12. 3. 2015 19:10:08 - Soberano25

Nalez z UZ vyšetrenia z UK

Dobry den.
Tento tyzden som absolvovala gynekologicke vysetrenie v privatnej gynekologicked ambulancii v UK, koli problemovej menstruacii. Sonograficke vysetrenie ukazalo ze mam zvatsenu maternicu o 7cm v tvare haciku (vid sono v prilohe). Vysetrenie ukazalo aj neobvikly tvar krcka maternice. Mam 20 rokov a antikoncepciu (logynol) pouzivam 6 rokov kvoli menstruacii, pretoze ak by som ju nebrala menstruaciu by som vobec nedostala. V strede menstruacie mam silne pichave bolesti a s bolestami mam vzdy aj silnejsie krvacanie. Po konzultacii som mala predpisanu druhu antikoncepciu cerrelle a mala som spraveny krvny rozbor ktory ukazal znizene hodnoty INR (0.8) a APTT (23). Chcela by som sa opytat ci tieto hodnoty su v norme a popripade dalsi postup. Dakujem za kazdu radu a prajem pekny den.

Nalez z UZ vyšetrenia z UK

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, hodnota INR 0,8 je ještě v normě (spodní hranice), aPTT 23s je již snížená hodnota, která bývá snížená při poraněních a zánětech (myslím si, že pokud byl odběr prováděn v době menstruace či krátce po ní, může být hodnota ovlivněna tím). Obě dvě hodnoty, pokud jsou snížené, mohou ukazovat na poruchu koagulačního systému, ve smyslu hyperkoagulačního stavu.
Vaše obtíže budou mít spíše příčinu ve zvětšené děloze, kterou by bylo potřeba objasnit důkladnějším vyšetřením - CT, MR nebo hysteroskopie s odebráním vzorku tkáně.

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky