57730  17. 3. 2015 18:01:48 - Frankye

Úzkostlivé stavy

Dobrý den,
se svými úzkostlivými stavy, se kterými bojuji již třetí měsíc, jdu ke svému lékaři. Objednán jsem však až za tři týdny a rád bych se těch stavů zbavil již nyní. Proto to zkusím u vás. Tyto stavy mě napadají, ve dnech, kdy musím pracovat či musím být ve škole a to ve večerních hodinách. Jsem podrážděný, unavený, neustály pocit hladu, úzkosti a nechuť k sexuální aktivitě. Stav je to takový, že mám pocit, že nad sebou ztrácím kontrolu a nedokáži plně ovládat své pocity / tělo. Stejný pocit jsem měl po prvním požití marihuany, kdy jsem ji chtěl vyzkoušet. Dvě hodiny jsem měl pocit, že neovládám své tělo a myslel jsem, že umřu - doslova. Jinak můj život vypadá následovně - pracuji / studuji šest dní v týdnu, rád si dopřeji kafe ( dříve jsem pil i osm šálků denně, nyní piji 3-4 šálky denně ), alkohol nepiji vůbec. Za poslední rok jsem zhubl z 85kg na 62 kg a to úpravou jídelníčku, snažím se žít zdravě (nikoli málo, denně sním i kilo zeleniny + vyváženou stravu). Ve škole jsem však stále pod palbou stresu (studuji vysokou ekonomickou), poté musím bojovat s babičkou od své přítelkyně, která mě nemá ráda. Dále mají problémy rodiče doma, můj tatínek mi řekl, že se těší, až dostuduji a vypadnu z baráku. Moje stavy jsem se snažil řešit ráno - konzumací omegy 6 a 3, konzumací hořčíku, L - tyrosinem v léku MC2, snažím se jíst zdravě a vyváženě. Co mi tedy pomáhá je nikotín. Stačí cigaretka a stav zmizí. To je asi tak vše, omlouvám se za délku. Přeji hezký zbytek dne.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Dobrý deň. Úzkostné stavy sú veľmi nepríjemná vec a žiaľ neexistuje metóda cez internet, ktorá by ich dokázala zmierniť alebo odstrániť. Ľudia s úzkosťou chodia k psychoterpeutovi a sú aj niekoľko mesiacov v terapii. Pri ťažkých stavoch sú nutné aj lieky.
Čo Vám ale poradiť môžem je, aby ste sa sledovali v ktorých situáciách úzkosť najviac pociťujete. Urobte si denník. Skúste si zaznačiť aj myšlienky, ktoré Vám vtedy bežia hlavou. Tak najrýchlejšie pochopíte čo sa deje. U niekoho je úzkosť spojená s tým, že nemá veci pod kontrolou. Stačí ak si rozplánuje najbližšie kroky a hneď úzkosť prejde. Tiež správne dýchanie pomáha. V strese človek dýcha rýchlejšie, dôležité je spomaliť seba aj dýchanie. Ak budete úzkosť pociťovať, skúste sa len posadiť, zavrieť na chvíľu oči a povedať si, že "to zvládnem". Verím, že sám budete vedieť s úzkosťou zabojovať. Ak nie, odporúčam psychoterapiu.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy