57850  26. 3. 2015 22:02:24 - crows

Nonstop na wc

Dobrý deň,
mám 17 rokov a mám problém s neustálym zápalom močových ciest. Začalo to asi pred dvoma rokmi, kedy som mala zápal poprvý krát. Tento rok sa to ale opakuje príliš často a som už zúfalá. Začalo to asi pred troma týždňami, kedy som hneď pri pocítení pálenia pri močení išla ku doktorovi (vedela som aká bolesť nasleduje a preto som to nechcela zanedbať). Doktorka mi predpísala nejaké 5 dňové všeobecné antibiotiká a neustále som pila urologický čaj. Stav sa mi zlepšil, ale o pár dní bol zápal naspäť. Nechcela som znovu chodiť ku doktorovi a tak som zabehla do lekárne, kde mi odporučili cys - control. Brala som ho pár dní, taktiež spolu s urologickými čajmi a tiež som si kúpila brusnice a jedla ich. Stav sa po pár dňoch zlepšil, ale znovu nie na dlho. Teraz už ale prišla krv v moči a okamžite som bežala ku doktorke, ktorá mi spravila testy z moču a zistila veľké množstvo krvi a hnisu v moči. Nasadila mi teda antibiotiká (nitrofurantoínové prášky). Beriem ich už 3. deň a stav sa znovu zlepšil, ale dnes večer sa pálenie, neustále behanie na wc a pocit nevyprázdnenia vrátilo a ja už som zúfalá. Som stále pod dekou, lieky beriem poctivo, pijem urologické čaje a nebehám po chlade a aj tak sa mi zápal stále vracia... Som už zúfalá, nechcem aby sa z môjho problému stál chronický problém. Prosím poradte mi čo najskôr... Vopred ďakujem

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, v prvé řadě je nutné odebrat moč na kultivaci baktérií, která určí i jejich citlivost na antibiotika. Dle popisu vašich obtíží je pravděpodobné, že zánět způsobuje více baktérií najednou a bohužel některé z nich jsou na podané léky rezistentní (tedy léky na ně nemají vliv). Antibiotika, co v danou chvíli užíváte, zničí jedny bakterie, ale zůstanou tam jiné, které díky probíhajícímu zánětu mají možnost se pomnožit, a tím vzniknou opět obtíže.
Cílem je tedy nasadit antibiotika cíleně, podle vyšlé citlivosti všech baktérií nasadit taková antibiotika, která zničí všechno. Někdy se může a musí podat i kombinace antibiotik.
Pokud se do budoucna záněty budou opakovat, bude potřeba podrobně vyšetřit močový systém, zda není nějaká "překážka", která by byla příčinou recidiv zánětů.

Komentáře uživatelů ...

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot