57866  27. 3. 2015 23:55:05 - majda95

Cysta

Dobrý den.
Již před rokem a pul mi lekařka na gynekologickém vyšetření našla cystu na levém vaječníku o pruměru přes 5 cm chodím na kontroly každé 3 mesíce a když se zeptam zda by šla odstranit kvuli bolestem které mi při fyzické zátěži dělá tak mi nechce dát doporučenku do nemocnice protože ta cysta na to nemá velikost. Je mi 20 let a chci mít v budoucnu děti ale bojím se aby mi to nejak nerozhodilo plány. Na kontrole pred pul rokem mi zjistila i nějaký nález na čípku ale že to neni až v takovem rozsahu aby se to muselo ležit jen že misto za rok mi vezme stery drive za pul roku což je ted bojím se tam jit. A ještě k tomu se přidalo krvácení a docela silná bolest při styku s přítelem nevíte čím by to mohlo být zpusobené? A zda je postup paní doktory opravdu spravný? Předem Vám děkuji za odpověĎ

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Bolesti pri styku jednak može sposobovať silnejšie a hlbšie vnikanie a narážanie na čípok, čo podráždi aj maternicu a vyvolaá bolesti, práve kvoli tej cyste, alebo je tam zápal, keďže ste začala po styku aj krvácať. To je vyvolané práve tým horším výsledkom z cytologie, čo sa musí v doporučenom intervela zopakovať, ak sa ale takéto problémy objavia skor, nutná je kontrola ihneď.
Nás učili, že cysta, ktorá je väčšia ako 3 cm, by sa mala nechať odstrániť ak sa po troch mesiacoch nestratí sama, alebo sposbuje problémy.

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky