57918  1. 4. 2015 15:55:51 - adeladee

Moc dlouhý spánek a únava

Dobry den,
mam strasny problem se spankem. Delam servirku v praci jsem jak kdy nekdy 8 hodin nekdy 13 hodin jak kdy. Kdyz prijdu v noci domu spim potom treba 12hodin kazdy den a musim si naridit i budik jinak bych spala dele. Klidne dalsi 2 hodiny. Kdyz ale spim treba jen 10 hodin tak jsem 2 hodiny vzhuru a uz zivam a usinam. Hrozne se mi chce spat. Muzete mi poradit co s tim? Dostatecne tekutiny i stravu mam jim maso jogurty ovoce zeleniniu vse ale je to porad stejne, denne vypiju skoro 4l piti. Nevim uz co mam delat hrozne me to omezuje. Ale kdyz spim jen 8 hodin napriklad tak sem nepouzitelna a nedokazu nic delat a porad usinam.Dekuji za pomoc.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Takýto problém mávajú často ľudia s nepravidelným životným rytmom. Čo je pre Vás teda veľmi podstatne je dostať do života režim a rytmus. Tiež býva pravdou, že spánok pred pol nocou býva osviežujúcejší ako po pol noci. Preto ľudia, ktorí ráno dospávajú až do obeda, budia sa neoddýchnutí a celý deň sa nevedia prebrať, až k večeru znova ožívajú. neviem kedy prichádzate domov, ale ak aj o 1-2hej v noci, ľahnite si a nastavte budík o 7,30ráno. Ak budete veľmi unavená, ľahnite si po obede na hodinku. Ak sa bude dať, choďte spať večer okolo 22hej a ráno znova si nastavte budík a donúťte sa vstať. Veľa spánku paradoxne spôsobuje únavu. Preto 12hodín v kuse a viac spánku nepôsobí ako odpočinok. Ak by ste ale stále pociťovali nadmernú únavu, odporúčala by som preventívnu prehliadku u obvodnej lekárky. Nadmerný spánok býva aj u ľudí, ktorí majú problém so štítnou žľazou.

Komentáře uživatelů ...

drAdam
3. 4. 2015 20:31:37
Dobrý den, měla by jste správně spát 8 h, nikoli v kuse, ale 4 hodiny, probudíte se a potom další 4 hodiny, zkuste takhle spát když budete mít delší volno, pokud nepomůže zajděte za obvodním lékařem a ten by vás mohl doporučit do sp. laboratoře.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy