57945  4. 4. 2015 16:37:42 - Ludmilka48

Láska

Mam priatela o 10 r. starsieho, ja mám 48 r slobodna bezdetna....on rozvedeny 22 rokov..vraj od rozvodu nemal priatelku. problém, spočíva v tom, že ma uz dvarazy sklamal, na rozchod som mala vázne dovody. stále chcel len sex a nic viac, ziadne kino, a pod. a k tomu má zdrav. problémy. uziva dlhodobo tramal 20 r a preto ma asi tie probl s potenciou tak to riesi viagrou, co som protim lebo to berie casto, bojím sa o jeho zdravie, neda si to vysvetlit. po druhom rozchode som mu navrhla kamaratstvo., ale on odmieta, ze ked nebude sex tak nie... a popritom stále pise zamilova sms a stále mi volá... uz si neviem rady. je uplne posadnutý mnou....chce ma mat celu ...popritom vytiahol nasilu moju minulost., akých som mala priatelov a pri sporoch mi to vyvíta, vycita mi, ze som ja na vine, ze ma probl. s potenciou a tak

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Dobrý deň Ludmilka48. Ak Váš priateľ užíva 20rokov tramal, tak je bez pochýb závislý! Pri vysadení tramalu by mal vážne abstinenčné príznaky. Tramal je na jednej strane proti bolesti, na strane druhej veľmi prehnane Vám to prirovnám ku konzumácii heroínu. Nesmie sa kombinovať ani s alkoholom. Takže ak by som hľadala vinníka problémov s potenciou, možno by som začala práve tu. Ale, čo je podstatnejšie pre Vás, ako sa v tom vzťahu sama cítite? Ak sa cítite tlačená do vecí, ktoré sú Vám nepríjemné, tak utekajte zo vzťahu preč. Rozumiem tomu, že človek nechce ostať sám a snaží sa nájsť spriaznenú dušu, ale mala by ste si nájsť partnera, ktorý rovnako rešpektuje Vás aj Vaše pocity. Ak sex nechcete, nenúťte sa do toho. Naozaj si zvážte čo Vám tento vzťah dáva a čo berie a sama sa rozhodnite, či chcete zotrvávať v takomto vzťahu. Ak áno, tak Vám ale odporúčam trvať na vysadení tramalu, ktorý keď Váš partner nebude mať môže spôsobovať aj jeho nervozitu a podráždenosť.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
6. 4. 2015 20:35:18
Já si myslím, že ten vztah není moc perspektivní. Musíte se ale sama rozhodnout, jak to chcete. Asi je poctivé Vám říct i to, že pokud se rozejdete, tak partnera můžete hledat nějakou dobu. V jednom souhlasím s Vaším přítelem, pokud se rozejdete, tak by to měl být úplný rozchod, ne kamarádství. Měla byste se uměl oprosti i od starosti od zdraví svého nynějšího partnera, myslím v případě rozchodu. Pokud byste na něj byla jakkoli vázaná, těžko budete navazovat nový vztah. Zdá se, že Váš přítel bere vztah spíš pragmaticky, má rád sex a potřebuje sexuální partnerku, kdežto Vy jste na něj citově vázaná. Dle mého názoru by neměl být vztah založený na tom, že jedna strana využívá druhou stranu a přitom sama nic neposkytuje.
Ludmilka48
10. 4. 2015 21:02:38
Jarda1 dakujem aj Vám ano suhlasim s vami., definitivne s nim skoncim..ale on ma stale bombarduje sms ,ze ma miluje..ozaj su tieto rady, ked mi pise nejaký odbornik-lekar spoplatnene?lebo mi prisiel nejaky mail, o 8 eur ale pri reg som to nenasla..iba jednu ot som dala,
Jarda1
12. 4. 2015 23:22:57
MOmentálně tu jsou rady lékaře či jiného odborníka, volně přístupné. U nás v ČR tu zobrazovalo různou cenu, 7Kč nebo i přes 30Kč, jak který den. Takže snad už na to vidíte volně? Pokud jde o to sms a řeči, že Vás miluje. Obávám se, že to není pravda, jen to na Vás zkouší a prostě chce mít partnerku na sex. Nenechte se zneužívat a trvejte na ukončení vztahu. Chvíli bude asi otravovat, ale pak toho nechá, Pokud by otravoval moc, pak ho rázně požádejte, aby nepsal, jinak že to nahlásíte policii. Stalking je trestný a je to jednání, kterým se policie zabývá, tj. různé nechtěné a neustálé sms, emaily, telefonáty atd, které si adresát nepřeje, dal to najevo, ale ten, kdo to posílá nechce přestat.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy