57981  10. 4. 2015 16:22:19 - anonnnym

Predkožka

Už nejaký ten rok som mal fimózu čiže som nemohol pretiahnuť predkožku cez žaluť... Vkedže sa sa obriezky bal ako ničoho iného začal som naťahovať atď v teplej vode aktualne som došiel do stavu kedy sa mi dá stiahnuť ale bojím sa ju stiahnuť celú až za želauď lebo sa bojim že ju nevrátim (mam 13 rokov).. Neviem bojím sa lebo som vydel články o tom že sa môže dosťať za žaluď a už nevratiť a že žalud odumrie..prosim poradte mi mam skusit si ju stiahnut celu alebo mam stále skúšat v tepnej vode pokial nieje uple volná? (Prepace za gramatiku píšm na mobile..)

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ak to nejde, nasilu to rozhodne nerobte a bolo by vhodné sa priamo obrátiť na urológa, ten stav a jeho závažnosť zhodnotí a ev. nám doporučí len krém, ktorí vám može pomocť k tomu, aby sa predkožka uvoľnila. ak ale bude natoľko úzka, tak obriezke sa nevyhnite a je lepšie to riešiť teraz ako keď vám bude napr. 20 rokov!!!

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
11. 4. 2015 18:45:07
Pokud nemůžeš přetahovat předkožku a nebo předkožka je úzká a hrozí, že se vzadu zasekne, tak tento stav musí vyřešit s lékařem. Jdi k pediatrovi, který tě doporučí na dětskou urologii. Nebo můžeš rovnou s rodiči do nemocnice na dětskou chirurgii, kde obvykle řeší i urologické záležitosti. Je potřeba jednak aby předkožka šla volně přetahovat tam i zpět, nesmíš škrtit, musí to jít volně i při erekci. A kvůli hygieně je nutné denně si předkožku zcela stáhnout a žalud omýt teplou vodou, pak dej předkožku zpět. Pokud by se ti při hygieně stalo, že se ti předkožka vzadu zasekne a nepůjde zpět, tak pokud se to nepodaří během čtvrt hodiny dát zpět, je třeba co nejrychleji do nemocnice. Nejlépe do hodiny od doby, kdy k tomu stavu došlo. Docela se divím, že doma o tom rodiče nevědí, že ti předkožka nejde stahovat a že to neřešila dětská lékařka. Volně stahovat má jít předkožka daleko dřív než ve věku, kolik ti je nyní. Rozhodně neotálej s návštěvou lékaře, při špatné hygieně penisu tu je podstatně vyšší riziko rakoviny, které obvykle znamená částečnou amputaci penisu. S nepřetažitelnou předkožkou bys nemohl fungovat v partnerském životě. A hrozí tu i riziko, že při masturbaci nebo jinak by došlo k tomu zaškrcení penisu a stav by se musel řešit rychle. Doma to řekni, i kdybys žil jen s matkou, ona to pochopí a dojde s tebou do nemocnice, kde doporučí léčbu. Možná zkusí hormonální masti na roztažení předkožky, možná navrhnou plastiku předkožky. Případný zákrok je nejlepší provést co nejdříve. S postupujícím věkem bude bolestivější, budou tu komplikace, např. budeš mít víc erekce, což po zákroku bolí, teď naopak je lepší hojení a jizva možná časem nebude ani vidět.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot