58053  30. 4. 2015 13:54:15 - Pocahontas94

Časté močení

Dobrý den,
už asi tři týdny pozoruji problém s častým močením. Na wc chodím zhruba 1x za hodinu a vždy vymočím nemalé množství. Přes noc nechodím na wc vůbec. Je ale pravda, že piji hodně tekutin (3 l denně) a vařím si i hodně čaje. Žádné nepříjemné pocity, jako pálení, řezání, svědění nebo bolest při močení nepociťuji. Před pár dny mi z jiného důvody byly dělány krevní testy CRP, ALT, v naprostém pořádku. Zhruba před měsícem i KO + nátěr a taktéž v pořádku.
Moc děkuji za radu, o co by se mohlo jednat.

MUDr.Kazikova   MUDr.Kazikova [Praktický lékař]
Dobrý den, jestli jsou krevní testy v pořádku, tak nejspíš o nemoc nepůjde - mohlo by jít o cukrovku, to by byl ale zvýšeny cukr v krvi. navíc by byla potřeba pít i v noci a tedy i v noci byste chodila na wc. Záleží také na tom, jak pijete, jak do sebe dostanete ty 3l, jestli nárazově nebo po douškách. Zkuste nepít více než 1dcl tekutin najednou, pijte pravidelně malé množství tekutin.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
30. 4. 2015 23:36:21
Pokud nechodíte v noci na WC, tak to je dobré. Častější chození během dnes je zřejmě dané pitným režimem. Pokud vymočíte větší množství, tak to je z většího příjmu tekutin. Problém by byl chodit často a vymočit málo, pak by šlo nejspíš o hyperaktivní močový měchýř. Čaj působí močopudně, tj. dojde poměrně rychle k vyloučení tekutiny z těla močí. Možná bych mírně omezil příjem tekutin, 3 litry denně nejsou nutné, pokud netrpíte ledvinovými kameny. Mimo teplé a horké roční období by stačily 2-2,5 litru denně. 3 litry bych pil v létě nebo při sportu, kde vypotíte hodně a močení pak tak časté není. Pokud byste nepila čaje, ale jen vodu či minerálku, zřejmě by též klesla frekvence močení.Pokud pijete přes den rovnoměrně, tak 3 litry by dle mého názoru neměly představovat pro organizmus problém. Takže je na Vás, jestli pití trochu omezíte, tím by se omezilo i častější močení, pokud Vám to vadí.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot