58072  10. 5. 2015 20:09:15 - drulik

Neštovice v obličeji

Dobrý den,
prosím můžete mi poradit, jak postupovat v případě neštovic v obličeji? Dcerce je 18 měsíců a během dneška jí vyskákalo na obličeji hrozné množství neštoviček. Mám starost, že jí zůstanou jizvy :( Samozřejmě se jí snažíme co nejvíce hlídat, ale stejně si ručičkou mne očka, má tam neštovičky na víčkách. Tělo mažu pudrem, ale obličej nechci, aby si to nezanesla do očí. Má zvýšenou teplotu, dávám nurofen sirup a stejně jako synovi (ten měl neštovice před 14 dny) ditiaden. Je lepší obličej něčím mazat, nebo nechat? Děkuji za odpověď

MUDr.Jarkovska   MUDr.Jarkovska [Pediatr]
Dobrý den.Pokud se vysloveně neškrábe, mužete to nechat jen tak, jizvy mít nebude. Proti svědění používáme obvykle Fenistil kapky, jsou vhodnější a lépe se dávkují než Dithiaden. Tekutý pudr lze v tenké vrstvě použít i na obličej - dále od očí, je v něm mentol - také tlumí svědění.

Komentáře uživatelů ...

drAdam
12. 5. 2015 20:12:05
Dobrý den, bohužel musíte i na obličej, rozhodně neškrábat, za nehty jsou bakterie, které se po škrábnutí mohou dostat do rány.. Musíte to bohužel nějak obstát, třeba jen tenkou vrstvu..

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí