58136  15. 5. 2015 10:10:08 - cocojamin

Po obřízce

Zdravím, před 50 hodinami jsem absolvoval obřízku ( jelikož nevím jaký je rozdíl mezi nízkoua vysokou, mám celej žalud venku a pod ním prstenec se stehy), doktor mi řekl že když to nebude krvácet tak mě pustí domů hned druhý den po operaci a stalo se, ale zarážímě že mi nedoporučil framykoionovou mast jako jsem to četl všude na internetu, pouze mi řekl že se mám 3x denně koupat v heřmánku. Mám pár problémů, Velice citlivý žalud na dotek jak látek, pokožky, chloupků. A taky problém s erekcí penis je celkově furt trochu napuchlý ale ani při čůrání se nezvedne nahoru, jenom furt visí dolů a erekce taky nejde. I když se mi chce močit tak jsem na záchodě 10 minut než vůbec spustím, nevím kde je problém. Děkuji

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
"Problémy" ktoré popisujete patria do normálne pooperačného stavu, takže nič zvláštne sa nedeje a chce to len čas, aby sa všetko zhojilo a vrátilo do normálu. Žaluď ešte pár dní, možno aj týždňov citlivý bude. Nemá už predkožku, ktorá by ho chránila a op'ať to chce len čas, aby sa jeho citlivosť znížila. Erekcia a masturbácia zatiaľ nie je v žiadnom prípade žiadaná. Je na to ešte príliž skoro. Masť zatiaľ žiadnu nepotrebujete, stačí dodržiavať pokyny lekára. Pri akomkoľvek inom probléme, či pochybnostiach doporučujem vyhľadať priamo urológa, inak to nutné nie je.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
15. 5. 2015 14:47:55
Nevidím důvod k mazání rány hned po operaci, naopak si myslím, že by to nebylo vhodné. Mazání kvůli jizvě by bylo vhodné až po vypadnutí stehů, až bude místo srostlé, tj. aspo 10 dní po operaci. Mazast stačí kosmetickou vazelinou nebo čistým vepřovým sádlem či nějakým neparfemovaným mastným krémem. Oteklý penis je po obřízce pravidlem, otok někdy může trvat i řadu měsíců. Týden tam otok bude rozhodně. Pokud jste doma, což předpokládám, tak by bylo nejvhodnější doma být bez spodního prádla i bez kalhot, nejlépe v nějakém tričku, pokud nebydlíte sám, tak asi delším. Erekce jsou problém, ale spíš ve smyslu, že muži po obřízce je v noci mají, jsou bolestivé, někdy dojde k prasknutí v místě stěhu. Takže pokud erekce nemáte, buďte jen rád. Zkuste močit do teplé vody, penis tam ponořit, snad to půjde snáz. Myslím, že se stav rychle vrátí do normy, Vaše potíže jsou zcela obvyklé. Žalud si postupně bude zvykat na dotyk s látkou, 3 týdny si to asi budete uvědomovat, po 2 měsících byste to neměl vůbec vnímat. Tohle píšu ale ze zkušenosti muže, který sice není obřezán, ale od puberty má žalud trvale odkrytý a předkožku vzadu za ním, tako to nebylo zpočátku příjemné.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot