58142  15. 5. 2015 17:10:58 - KarlaMA203

Masturbace

Je mi 14 let a jsem holka. Mám jít s mamkou na gynekologickou prohlídku. Bojím se, že gynekoložka pozná, že jsem masturbovala a že jsem si při masturbaci protrhla panenskou blánu, když jsem do dovnitř zaváděla prsty a jiné věci. Pozná to doktorka i při ultrazvukovém vyšetření? Bojím se, že se to dozví a řekne to mamce. Děkuji.

MUDr.Kazikova   MUDr.Kazikova [Praktický lékař]
Dobrý den, úplné zničení panenské blány vznikne při pohlavném styku. Ale i tvar blány je individuální, a je v ní otvor na menstruační krvácení, může být pevná, ale i křehká. Ultrazvukem přes břicho se určitě nejzjistí, jak blána vypadá, to by muselo jít o klasické vyšetření poševní, ale jestli jste pohlavní styk neměla, pohmatem se vyšetřují orgány přes konečník. Maminka vždy může zůstat za dveřmi, to bych i doporučovala, jsi už velká holka a vyšetření zvládneš i sama. Lékař má chránit soukromí pacientů a jestli nebudeš souhlasit, matce by informace sdělit neměl, jestli by šlo o něco závažnějšího, tak by byla situace nejspíš jiná.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
15. 5. 2015 17:51:15
Masturbace dívek v tomto věku je zcela běžná, není třeba se bát. Gynekoložka pozná, jestli došlo roztržení panenské blány, to ano, ale dle mého názoru to řešit nebude. K roztržení někdy dojde při masturbaci, někdy i při určitém sportu. Nemyslím ale, že by to matce mělo vadí, pokud by zjistila, že její dcera masturbuje. Sama to v tom věku dělala taky a nejspíš to dělá i nyní, nezávisle na tom, jestli má manžela nebo trvalého partnera či žije sama. Z pohledu rodičů by vadil předčasně zahájený sexuální život s partnerem, ne masturbace.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie