58161  16. 5. 2015 21:25:24 - lulu89

Hypersexualita

Dobrý deň,
chcem Vas poprosit o radu, zoznamila som sa na pracovisku, s muzom, do ktoreho som sa zalubila ale mam pochyby o jeho dusevnom zdravi. Hovorí, že ma viac sexualnych partneriek, co by som vedela pochopit ako zvysenu sexualnu aktivitu, ked nemoze byt s jednou lebo je od nej 1000 km tak si sprijemni chvile s druhou ale najviac ma znepokojuje, ze hovori, ze ma vsetky zeny uprimne rad a jeho primarnou potrebou nie je sex, ale spoznavanie zien. Pripada mi to ako uchylka, ze muz vlastne udrziava kamaratsko-sexulny vztah s viacerymi zenami a domnievam sa, ze tie zeny to tak nevnimaju a preto si myslim, ze s nimi udrziava regulernyy vztah. Prosim Vas o radu co ide o sexualnu uchylku alebo "len" o zvysenu sexualnu aktivitu. On ako muz ma aj silny zaujem o neznosti nie len o sexualne spojenie. Chcela by som vediet na zaklade coho moze takato uchylka vzniknut. Dakujem

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Ťažko sa dá na základe týchto informácii zhodnotiť o čo môže ísť. Daný muž môže prezentovať, že ženy úprimne má rád, avšak ako to v skutočnosti pociťuje sa môžeme len domnievať. Faktom je, že aj mnohoženstvo funguje na rovnakom princípe: "viac žien a všetky úprimne milujem...", ale vo väčšine prípadov ide o sex, resp. splodenie potomka, či už aj s peknou predohrou alebo bez nej. V každom prípade ale vzťah s takýmto mužom nie je perspektívny, hlavne teda ak máte tendenciu "byť jediná", lebo to asi nikdy nebudete. Nemyslím si, že toto je úchylka a dokonca nie som presvedčená ani o hypersexualite. Skôr si myslím, že je to povrchné vhupnutie do vzťahu a v danom vzťahu nie je ani dostatočná dôvera a úcta, čo by malo byť základom vzťahu.

Komentáře uživatelů ...

Bader
18. 5. 2015 5:52:15
To nie je úchylka. Je to zneužívanie žien pre svoje vlastné potešenie.
Jarda1
19. 5. 2015 11:38:00
Myslím, že hypersexualita je něco jiného, značně zvýšená potřeba sexu, která vůbec nemusí znamenat zájem o více sexuálních partnerek. Obvykle takový muž zneužívá jednu ženu, po které chce styk mnohorkát denně. Pokud má někdo cíleně více partnerek, tak doporučuji se mu jen vyhnout. Souhlasím s názorem ,že ze strany toho muže jde čistě o zneužívání těch žen. Možná mu dělá dobře pocit, že má současně víc partnerek. Je to vůči nim ponižující a navíc u takovéhoto muže je daleko vyšší riziko, že se něčím nakazíte.
dalila
10. 6. 2015 12:34:56
ja si osobne myslím, že je to len hlupe zneužívanie žien. je to neperspektívny muž, čo najskôr treba na neho zabudnúť.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy