58205  19. 5. 2015 18:11:48 - Lucie111

Křeče během sexu před MS

Dobrý den.
V neděli se mi stala podivná věc. Měla jsem pár dní před menstruací (mám pravidelný cyklus cca 28 dní + -, HA neužívám a nikdy jsem neužívala) a s přítelem jsme souložili. Po pár minutách mě chytla křeč do stehen, která se okamžitě přemístila do podbříšku a bolelo to tak hrozně, že jsem s těží doběhla na záchod. Bylo mi na omdlení, na zvracení a měla jsem slabý průjem. Nedošla bych ani do auta, tak mi museli zavolat záchranku. Potila jsem se a byla jsem lehce podchlazená, hrozně jsem se klepala. Kvůli průjmu mě zavezli na infekční a udělali mi několik testů, které dopadly všechny dobře, takže mě po pár hodinách na kapačce pustili domů. Nedělali mi ale žádná gynekologická vyšetření. Něco podobného se mi stalo už asi dvakrát, když jsem měla sex pár dní před menstruací, ale to ta křeč trvala jen chviličku a hned zase sama odešla, tak jsem si myslela, že je to zkrátka tím, že se blíží menstruace a víc to neřešila. V prosinci 2014 jsem měla cystu na vaječníku, která mi způsobovala ukrutné bolesti asi po dobu pěti dní a poté sama praskla a od té doby jsem měla klid, ale právě potom se objevil tento problém, který naposled vyústil až v pohotovost... Hned další den se dostavila menstruace, takže se po skončení ihned vydám ke svému gynekologovi a celý problém mu řeknu. Jen bych chtěla slyšet váš názor, o co může jednat? Menstruaci mám odjakživa docela dost bolestivou, první dva dny mám silnější křeče v břiše a musím si vzít alespoň jednou panadol proti bolesti, tak doufám, že je to tím a nejde o nic vážného, jindy totiž žádné bolesti během sexu nepociťuji. Teď se bojím, že se to příště před menstruací vyskytne znovu. Měla bych se sexu před příchodem MS vyhýbat? Děkuji moc za odpověď!

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Za ideálnych podmienok možete mať pohlavný styk v akejkoľvek fáze cyklu a takéto stavy by ste rozhodne nemala zažívať. Ťažko sa vyjadriť k tomu, že čo to sposobuje a kde je pravá príčina vašich problémov. K tomu je skutočne nutné vyšetrenie a cielené hľadanie problému. Ak trpíte na kŕče, tak vám chýba magnézium, takže doporučujem ho formou potravinových doplnkou, doplniť. Je nutné tiež skontrolovať, či sa vám opäť neobjavila cysta, či cysty na vaječníku. Rovnako zmeny hladín hormónov pred menštruáciou, možu vyvolávať pocity na zvracanie, nevoľnosť a závrate. Takže jednoznačne sa na váš dotaz nedá odpovedať, je nutné vyšetrenie na gynekológii.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie