58307  26. 5. 2015 10:25:17 - lucie.j

Bolest v podbřišku

Dobrý den. Před třemi dny, tj. v neděli, jsem dostala menstruaci a od té doby mám projevy jako první den menstruace, akorát silnější. Trpím na silné křece v podbřišku (připodobnila bych to kouli na petanque, která se mi v břiše při téměř každém pohybu převaluje a vyvolává tupou bolest), polévá mě horko, které se střídá se zimnicí a bolí mě i hlava. Vzhledem k tomu, že tyto problémy přetrvávají už třetí den (normálně je mám jen první den menstruace) a omezují mne v každodenních činnostech, bojím se, zda je vše v pořádku. Děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Mnoho žien majú pri menštruácii silnejšie bolesti v podbrušku, niektoré sa sťažujú i na bolesti a napätie v stehnách a v oblasti krížov. Rovnako tak bolesti hlavy, nauze, niekedy aj yvracanie pri menštruácii byť možu. Všetko je vyvolané hormonálnymi zmenami, ktorými telo v priebehu cyklu prechádza. Ak by sa to opakovalo a ani bežne dostupný liek od bolesti by vám nepomohál, tak riešením je nasadenie hormonálnej therapie napr. formou HAK - hormonálnej antikoncepcie.
Takže doporučovala by som ešte tento cyklus vydržať a pri opakovaní to riešiť s lekárom. Ak však sa vám to nezdá alebo nedá vydržať, samozrejme lekára vyhľadajte okamžite, určite vám v tom pomože!

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky