58405  2. 6. 2015 17:45:10 - MiskoMiskoMichal

Nejde vratit predkozka

Dobrý deň,
dnes som si sťahoval predkožku... Nikdi sa mi nepodarilo stiahnuť celú bez žiadneho problému.... Dnes mi išla stiahnuť celá, že mi bol videť celý žalud, lenže nejde mi vrátiť späť. Mám to citlivé a je mi to nepríjemne. Raz asi pred rokom som mal tento istý problém... Rodičia písali že mám to nechať tak a potom sa to zlepšilo... Lenže teraz to trvá... Potrebujem rýchlo odpoveď. Mám 15 rokov a som sám doma. Ďakujem.

Obsah fotografie je nevhodný osobám mladším 18-ti let.

Nejde vratit predkozka

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Trvale predkožka by nemala byť stiahnutá cez žaluď, pretože v tomto konkrétnom prípade ho zaškrcuje. Preto doporučujem dať si teplú sprchu alebo kúpeľ a pokúsiť sa ju vrátať späť, ak to nepojde, vyhľadajte lekársku pomoc! Nezabudnite na dostatočnú lubrikáciu, to by mohlo trochu pomocť!

Komentáře uživatelů ...

softicek
2. 6. 2015 17:57:15
Zatím to jako úplná katastrofa neevypadá, každopádně by stálo za to zkusit např. dle tohoto obrázku (http://zdravlje.eu/2011/11/06/paraphimosis/) předkožku dostat zpět, použít třeba i gel nebo něco, ale pokud nic nepomůže, tak by bylo vhodné na nic nečekat a pro jistotu navštívit lékaře.
MiskoMiskoMichal
2. 6. 2015 17:59:19
no pokusím sa podla toho obrázka, lenže môj žalud je nato dosť citliví keď sa ho dotknem...
softicek
2. 6. 2015 18:17:57
V každém případě je potřeba problém s přetahováním předkožky řešit s pediatrem, nebo dětským urologem, aby se zamezilo opakování tohoto problému.
MiskoMiskoMichal
2. 6. 2015 18:26:28
No už to je v poriadku, musel som si ho trošku viac natiahnuť a potom to išlo samo. Ďakujem že si mi dala rady :)
Jarda1
3. 6. 2015 0:30:03
Dle fotografie mi přijde předkožka dosti zúžená, už minimálně po loňské příhodě se to mělo řešit na dětské chirurgii/urologii. Pokud chceš fungovat jako muž, tak se to musí vyřešit, krom toho tyhle příhody by se mohly opakovat. Takže zajdi co nejdřív k lékaři, aby se to definitivně vyřešilo. Pokud by se stalo příště, tak to chce do hodiny do nemocnice. Někdy může parafimóza trvat i týdny, jindy během pár hodin může dojít k nekróze a ztrátě žaludu. Jak dostat předkožku zpět - stlačit žalud, sevřít dlaní, nejdřív malý tlak, pak tlak zvýšit. To by mělo žalud odkrvit a zmenšit jeho objem, pak jde předkožk vrátit zpět. Myslím, že takto to řeší i v nemocnici. Až jen když to nejde, tak pak zkouší další postupy, např. naříznutí předkožky. Než se definitivně vyřeší, tak opatrně, např. nestahuj až zcela dozadu, případně dělej to ráno a ne pozdě večer, kdy v nemocnici je jen pohotovost. Kdo má někdy potíž s parafimózou, tak se pak doporučuje obřízka. S dosavadním stavem nepředpokládám, že bys už měl partnerku. Ale stejný stav může nastat i při masturbaci, vzhledem k věku bych předpokládal, že ji budeš provádět denně. Zkrátka toto chce definitivně vyřešit, není důvod to odkládat.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot