58443  5. 6. 2015 15:12:45 - ufon

Těhotenství

Dobrý den,
Je mi 32 let a mám za sebou 2 porody, oba císařským řezem (druhý porod byl po 13-ti letech). Při druhém porodu mi nešlo porodit přirozenou cestou a tak mě vzali na sál. Až během operace se přišlo na to, že miminko prostrčilo ručičku dělohou do břicha. Vše dobře dopadlo, ale můj gynekolog mi kvůli této komplikaci další těhotenství nedoporučuje. Zajímá mě názor více lékařů, protože ještě alespoň jedno děťátko bych moc chtěla. Můžete mi, prosím, sdělit Váš názor? Předem velice děkuji za odpověď

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Tak k tomu, aby vám lekár dal nejakú radu, či doporučenie, potrebuje vidieť správy o porodoch ako to prebiehalo, aké bolo rozsiahle poranenie, kde to maternicu postihlo a ako ten stav vypadá dnes. Takže len na základe vašich stručných informácií sa nedá k tomu patrične vyjadriť. Rovnako o tom rozhoduje ako dlho ste po tomto druhom porode. Takže vám doporučujem vziať správy z porodu i z posledného gynekologickéhovyšetrenia so sebou a priamo osobne sa obrátiť na ďalšieho gynekológa, ktorý si vás sám vyšetrí a povie k tomu svoj názor.
Treba si uvedomiť len jedno, že tam, kde maternica/děloha bola poranená je jazva a tá sa pr ďalšom tehot. bude stenšovať ako sa bude maternica zväčšovať a hrozí jej prasknutie - ruptúra. Zrejme z tohoto dovodu vám už ďalšie tehot. nechcú povoliť.

Komentáře uživatelů ...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk