58448  5. 6. 2015 23:11:23 - Peppe

Sexuální abstinence

Dobrý den,
rád bych se zeptal odborníka na téma sexuální abstinence u mužů ze zdravotního hlediska konkrétně v oblasti sebeuspokojování. Pokud se muž rozhodne v období bez partnerky přestat se sebeuspokojováním, jaké rizika může podstoupit? Slyšel jsem na toto téma různé názory a možná i mýty, které bych rád vyvrátil zde. Jedna skupina říká, že ukončením sebeuspokojováním, přinejmenším do té doby než si muž najde partnerku nenese žádná rizika a sexuální energie odchází přirozeně především v noci v momentě spánku. Další skupina lidí říká, že přerušení sebeuspokojování je škodlivé u mužů konkrétně v produkci semene, které musí "ven" čas od času.

Nevím co je na tom vše pravda, mne však zajímá odborný názor. Může při sexuální abstinenci a ukončení sebeuspokojování na delší dobu u muže nastat poškození a riziko snížení hormonální úrovně či produkci spermatu? Pepa

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nič strašné vám samozrejme nehrozí. Nahromadený ejakulát, respektíve zdravých spermií, ktoré sa z tela nedostanú von ejakuláciou, sa telo dokáže zbyviť inak a proste a jednoducho ich vymočíte. Vzhľadom k udržaniu zdravej prostaty sa doporučuje ejakulovat 3x do týždňa.
Rozhodne krátkodobá sex. abstinecia, nebude mať na vás škodlivý dopad a neovplyvní ani vašu plodnosť do budúcna! Ďaleko rizikovejšie na vaše zdravie má dopad celkový váš životný štýl, strava, to či športujete alebo nie. Nad tým by som sa rozhodne zamyslela a zvolila "zlatú strednú cestu". :-)

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie