58450  6. 6. 2015 11:59:27 - sindushka

Puchyrky na dlanich

Dobry den,
ma dcerka 2 roky je uz skoro dva mesice ibsypana nejakou svedivou vyrazkou kdyz jsme s tim byli u lekare rekl nam ze je to svrab mela doskrabane nohu az do krve. Me i meho muze taky svedi cele telo hlavne v noci je to nejhorsi ale yrazky nemame. Potom jsem byla opet u lekare a rekl nam ze je to atopicky ekzem tak uz nevim trva to dva mesice a nemuzeme se toho zbavit navic se dceri udelali jakysi puchyrky na dlanich a prstech jakoby se popalila..... prosim o radu dekuji Sandra

MUDr.Jarkovska   MUDr.Jarkovska [Pediatr]
Dobrý den. Posouzení původu vyrážky je těžký úkol, takto na dálku není bohužel možné upřesnit více, než lékař, který vyrážku viděl. Důvěřujte svému lékaři, který dítě vidí opakovaně, sleduje vývoj nemoci a reakci na léčbu. Pokud si obvodní lékař není jistý diagnózou, odesílá dítě k dětskému kožnímu lékaři.
Atopický ekzém opravdu velmi nepříjemně svědí a škrábání stav zhoršuje. Pokud je to opravdu tato diagnóza a stav není zatím pod kontrolou, bylo by vhodné dítě sledovat i alergologem a kromě lokální léčby a péči o kůži nasadit i léčbu antihistaminiky - u dětí se podává například Aerius, který svědění zmírní.
Velmi důležité je sledovat potraviny, které stav zhoršují a těm se důsledně vyhýbat.

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí