58479  8. 6. 2015 14:18:43 - jozo445

Krátka predkožka

Mám taký problém že predkožka mi zakryva len asi polku žaluďa ta druha je odkryta.A prave to mi robí problém že ked niekam idem alebo športujem tak žaluď je citlivý a ma to dráždi.Je to velmi nepriémne a nepohodlné.Kedže odhalený žaluď mam už asi 5 rokov (asi to začalo s nástupom puberty) tak pochybujem že ta citlivost po čase zmizne.Bol som uz aj za doktorrmi ale moc mi teda neporadili.ďakujem za odpoved

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Neviem, či sa jedná o krátku predkožku, skor podľa popisu mi príde, že problém bude v kratčej uzdičke, neviem, to musí posúdiť lekár. Je mi divné, že aj napriek tomu, že ste bol u lekára, tak vám nijak nepomohol. Na žníženie citlivosti žaluďa sa niekedy doporučujú mesocainové maste, ale ich časté používanie nie je zase vhodné. Skúsila by na vašom mieste vyskúšať rozne druhy spodného prádla a hlavne pri športe, aby penis bol lepšie fixovaný a nemal toľko priestor, tým minimalizujete jeho mechanické dráždenie.
Ale muži po obriezke, po pár týždňoch si na zmenu rýchlo zvyknú a nijako im odhalený žaluď penisu nevadí. Citlivoť na mechanické dráždenie sa časom automaticky znižuje, takže i to by malo nastať i u vás.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
8. 6. 2015 18:38:02
Nepíšete věk. Ale k tomu běžně dochází, u části chlapců v pubertě dojde k odrytí žaludu v různé míře. Málokdy je zcela zakrytý, bývá vidět buď jen malá část, třetina, polovina i více. Zcela běžné je i to, že žalud je zcela odhalený. Z lékařského hlediska to není žádný problém. Problém je leda úzká předkožka, pokud by žalud zaškrcovala. Pokud jste byl zvyký mít žalud krytý předkožkou, tak při jeho odhalení to bývá nepříjemné. Ty pocity velké citlivosti by měly zmizet během pár týdnů, maximálně pár měsíců. Možná u Vás vadí to, že část žaludu je odrytá, kdežto ta poloviční část zas udržuje velkou citlivost. Při změně velikosti dochází k malinkému posouvání předkožky, pokud se odkryje část, která je zpravidla krytá předkožkou, je to nepříjemné. Asi by pomohlo si předkožku nechat zcela stáhnutou dozadu. Pár týdnu to tak bude ještě nepříjemnější, ale žalud ztratí nadměrnou citlivost a časem vůbec přestanete vnímat, že je odkrytý. Pocitově to bude stejné, jak u muže, který má žalud krytý předkožkou, taky nic nevnímá. A nebo jako obřezaný muž, který nemá čestvě po obřízce, ale během pár týdnů si zvykl na nový stav. Pokud sportujete a máte tam společné sprchy či šatny, tak jste si nejspíš všiml, že někteří muži mají žalud stále odkrytý. Navíc je dosti pravděpodobné, že postupně by došlo stejně k samovolnému celkovému odkrytí žaludu.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot