58504  9. 6. 2015 15:14:34 - cobrik

Pohlavni nemoc ci neco jineho

Dobry den.
28.10.2014 jsem mel nechraneny pohlavni styk v nocnim klubu. Po mesici jsem mel na tele koprivkovitou vyrazku, cca 2 tydny, pote horecku, afty a nasledne afty, plisne na prirozeni a trislech, zvetsene mizni uzliny. Nyni mam jazyk viz priloha a plisne, vysoky tlak a krvaceni z nosu. Byl sem na hiv testech po 1,2,3,4 a 5 mesicich od rizika, po 6 mesicich jsem si zaplatil rna pcr hiv 1 test a western bloot na hiv 1. Vse negativni. Pozitivni jsem mel chlamydie igg oboje. Po preleceni doxybene je to v poradku. Ostatni pohlavni nemoci negativni.Po 3 mesicich od rizika, ktere jsou uvadeny jako jiste z pohledu hiv jsem zacal opet intimne zit s manzelkou a ta ma nyni stejne potize jako jsem mel ja.Chtel jsem snazne poprosit o diagnozu. Dekuji.

Pohlavni nemoc ci neco jineho

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, pokud testy na pohlavní nemoci vyšly negativně, pak o pohlavní chorobu se nejedná. Otázkou ale je, co způsobuje vaše obtíže. Je možné, že spolu vůbec nesouvisejí. Např. vysoký tlak a krvácení z nosu mohou mít spolu spojitost (často se při vysokém tlaku krvácení z nosu objevuje), ale přítomnost plísní s nimi nemá jak souviset.
Příčinu bych viděla v přemnožení plísní (kvasinek) v organismu, které může vzniknout celou řadou příčin - oslabení imunity,po antibiotikách, stres, hormonální změny, příliš vysoký příjem sladkého... Kvasinky se pak mohou přemnožit kdekoliv v těle a projevovat se zvětšením lymfatických uzlin, afty, povlakem na jazyku, zažívacími či dýchacími obtížemi, recidivujícími infekcemi močových cest,.. . Léčba je pak dlouhodobá, spočívá v podávání antimykotik (léků proti plísním), sníženém příjmu cukrů, mouky, podávají se probiotika k vyvážení střevní flóry, zvyšování imunity.

Komentáře uživatelů ...