58516  9. 6. 2015 22:49:32 - blackhawk98

Zvýšená teplota v tříslech

Dobrý den,
nejprve bych chtěl říct, že už jsem prošel rukama několika odborníků, odevzdal litry krve a moči a bohužel jsem se stále nedozvěděl, co mi je. Proto už se v zoufalství obracím na Vás. Je mi 26 let a už několik let trpím zvýšenou teplotou v oblasti třísel, vnítřních stehen a zadku. Tento problém se těžko popisuje a řada lékařů mi podsouvá pálení, či svědění, ale o nic takového se nejedná. Mám prostě jen pocit, jako bych měl v tříslech vyšší teplotu než jinde na těle. Na kůži žádný problém nevidím, není zarudlá ani nic podobného. Z toho přehřívání se v tříslech pak víc potím a tím pádem i zapařuji, což je v důsledku velmi nepříjemné. Mám navíc pocit, že se mi občas i příliš zahřívají varlata. K tomu mám dlouhodobé problémy se silně zahleněným krkem - několikrát denně musí vyplivnout hustý hlen z krku - a dále pak často velmi nateklé krční uzliny. Lékaři mi provedli několik rozborů krve a moči, vždy mám zvýšený počet bílých krvinek v moči, ale nikdy se nezjistilo proč. Jediné, co mi bylo diagnostikováno, je alergie. Nic jiného. Z posledního rozboru mi paní doktorka řekla, mezi řečí, že mám v moči i krvinky červené, ale nijak na to nekladla důraz, takže asi se nejedná o nějaké zásadní vychýlení hodnot. S problémy už jsem byl na ORL (kvůli zahleněnému krku), na neurologii, na urologii (pro podezření na Chlamidie), na kožním, na alergologii, kde jsem se jako na jediném pracovišti aspoň dozvěděl, co mi našli (alergii na břízu a ovoce). Dvakrát jsem byl dokonce i na sonu, jednou mi paní doktorka řekla, že mám výrazně zvětšené slepé střevo a že by bylo možná dobré jej vyndat. Když mě na sono poslal jiný lékař, slepé střevo už jsem najednou zvětšené neměl. Vyloučena mi byla kromě chlamidií, i kandidóza, alergie na lepek i další věci (všechno si bohužel nepamatuji) a dle všech doktorů jsem v pořádku...
Prosím o radu.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, zvýšená tvorba hlenu může být důsledkem alergie, takže zde bych doporučovala brát antihistaminika (ev.doplnit plicní vyšetření se spirometrií).
Co se týká vašeho pocitu zvýšené teploty v tříslech a na stehnech, může jít jen o váš pocit. Předpokládám že při opravdu zvýšené teplotě by byla i změna barvy kůže. Ev.by mohlo jít o nějakou neuropatii s dysesteziemi (poruchami čití), ale ty se velmi těžko prokazují.

Komentáře uživatelů ...