58539  11. 6. 2015 19:11:28 - Mirek28

Bolesti levé strany těla

Dobrý den,
Je mi 23 let. Mám problámy s bolestí levá strany těla. Je to několik let zpět co mě začali bolesti levá strany těla. Od ramene, lokte, zápěstí, prstů po koleno, nárt a prsty u nohou. Bolí mě jen levá strana, pravá je vzhledem k levé v pořádku bez bolesti. Bolesti nastávají hlavně když jsem v klidu ( ležím, sedím), při aktivním pohybu bolest skoro necítím ale vím, že tam je. Bolest je intenzivní a trvá vlastně pořád, někdy je slabší ale někdy tak silná že se to nedá vydržet, ale bolest přetrvává každý den co den. Bolest se táhne hlavně od loktu po zápěstí až na konečny prstů a to samé u nohy od kolene se táhne bolest po holeni až k nártu a prstům. Vůbec nevím co si počít. Byl jsem na neurologii, revmatologii, ortopedii, na rentgenech na různych testech krve ale všechno mám v pořádku a normálu. Nikdo mě není schopen říci co to semnou je. A já už si nevím opravdu rady a nevím kdo by mě mohl pomoci, protože s takovou stalou bolestí to prostě nejde. Budu rád za každou radu. Děkuji moc.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, pokud jste prošel vyšetřením na výše jmenovaných oborech, a příčina nebyla zjištěna, obavám se, že pokud byly testy dělány důkladně, je už možné myslet pouze na psychosomatické obtíže (problémy s psychikou a stres se navenek projevují jako nějaká nemoc, které ale neodpovídá žádné vyšetření).
V tomto případě je na řadě návštěva psychologa, zda neobjeví někde příčinu vašich obtíží.
Z vyšetření výše uvedených oborů bych nevynechala:krevní obraz s diferenciálem, kompletní biochemie včetně hormonů štítné žlázy, vyšetření na boreliozu, autoimunitu k vyloučení revmatologických onemocnění, rentgeny kloubů, EMG, CT mozku (ev.dle možnosti MRI mozku). Pokud bude vše negativní, zkusila bych tu psychoterapii.

Komentáře uživatelů ...

Mirek28
13. 6. 2015 19:18:22
Dobrý den Asi zkusim toho psychologa. Na biochemii jsem byl i na štítnou žlázu, boreliozu, na revmatologii a všechno negativní. Rentgeny kloubů to samé negativní. Právě už nevím kam jinam takhle jít na vyšetření, když mě pak každej řekne že nemůžu být zdravější a vše je v pořádku.