58554  12. 6. 2015 11:52:15 - ivik19

Problem s močením

Dobrý deň,
už dlhe roky mam problemy s močením. Ako malá som chodievala na wc veľmi často. Teraz nemám potrebu chodiť často, ale keď idem na wc, trvá mi to tam strašne dlho. Neustále mám pocit nutkania a stale tlačím až do poslednej kvapky. Tento problém mám najmä ked mám ist niekde na dlhšie a viem že tam nie je wc, alebo večer pred spaním. Ked som doma, tak tento problem ani taký nie je. Trvá mi to dlhšie, ale v rámci normy. Ale ked niekde idem tak som na malej 10-15 minut (minimálne). Už sa mi stalo že som na malej bola aj 1 hodinu. A to už vážne nie je normálne. Veľmi ma to obmedzuje, čato krát kvoli tomu niekde meškám, cítim sa kvoli tomu trápne, ale neviem čo s tým mám robiť. Obávam sa, že sa skor jedná o nejaký psychický blok. Bolo i obdobie, ked mi tento problem prestal, no zase sa to vrátilo. Je nejaký sposob, ktorým by som to mohla zastaviť? Nechcem stále myslieť na wc, ked niekde idem. Už som i čítala, že viac žien ma s týmto problem a pricinou bol stres, kvoli ktorému do mozgu oneskonene prichádzajú signály o vymočení, preto je tam stale to nutkanie. Prosim poradte mi, aspon za akým lekárom ísť.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, u vás se s největší pravděpodobností jedná o tzv.suchý dráždivý močový měchýř, primárně je ale potřeba vyloučit močovou infekci. I v případě hyperaktivního močového měchýře existuje léčba, spočívající v nefarmakologické i farmakologické složce. Je však potřeba navštívit specialistu - urologa, který vás ještě důkladně vyšetří a při stanovení diagnózy určí léčbu.
Z konzervativních postupů je důležitý pitný režim, nepít cca tři hod před spánkem, jíst dostatek ovoce a zeleniny, vyhýbat se stresu, kořeněnému jídlu a alkoholu. Pomáhají i cviky na pánevní dno.

Komentáře uživatelů ...

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot