58585  15. 6. 2015 10:53:57 - KaterinkaD

Necitlivé časti tela, pokožka

Dobrý deň,
už tretí týždeň mávam také zvláštne "stavy", a teda že si necítim napríklad čelo, líca, ruky, paže, krk...v tom zmysle, že sa napríklad chcem poškrabať, poštekliť(jemnučko) a necítim to. Nikdy som s tým nemala problém, vždy som cítila i najjemnejší dotyk...Akoby som mala znecitlivenú pokožku. Keď sa však riadne štipnem, alebo potiahnem chlpy, či pichnem sa ihlou alebo veelmi silno zaškriabnem, tak to cítim. Neobmedzuje ma to zatial v činnostiach, ani v rozprávaní, ani v pohybe, ani v ničom, ale je to maximálne divné a nepríjemné, také..neprirodzené skrátka. Bolesti krčnej chrbtice nemávam, maximalne ju mavam stuhnutu, mam vsak zle drzanie tela, miernucku skoliozu a sedavy sposob zivota (za PC)..a asi 10 rocne bolesti hlavy (časte, ale nic co by sa nedalo vydrzat)..a v poslednej dobe mam stale nizky tlak...Lekari vsak nerobia nic, a ja dufam, ze to nie je nic hrozne, ale celkom ma to vydesilo. Neviete, čím by to mohlo byt? Dakujem pekne. Pekny zvysok dna.
S pozdravom Katka

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, ztráta citlivosti kůže může mít celou řadu příčin, od nedostatku vitaminů (především skupiny B), minerálů a iontů (kalium, hořčík, vápník,...), přes infekční příčiny (méně pravděpodobné - např. borelióza) až po neurologické příčiny (včetně problémů s páteří, která nemusí sama o sobě bolet).
V prvé řadě bych zkusila doplnit si vitaminy (B- komplex), pít občas nějakou minerálku (ale nepřehánět to s tím), a pokud obtíže budou přetrvávat, pak navštívit neurologa, aby vás důkladně neurologicky vyšetřil.
Nepředpokládám však nějakou závažnou příčinu vašich obtíží.

Komentáře uživatelů ...