58610  16. 6. 2015 17:26:29 - jamanka

Zdravotní stav po úžehu / úpalu

Dobrý den,
v pátek jsem prodělala kombinaci úpalu a úžehu na pláži v Chorvatsku /třes,dezorientace,horečka,bolesti hlavy a žaludku/.Zlepšení nastalo až v neděli ráno,ale opotom od nedělního večera se mi začla opět strašně točit hlava a vrátily se bolesti,pocit horkosti na hlavě a chvilková zmatenost.Dnes je úterý,na chvilku se to občas zlepší,ale zase následuje zhoršení.Mám navštívit lékaře?Prosím poraďte mi,co mám udělat?
Děkuji moc,moc.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, obtíže mohou přetrvávat i týden. Doporučuji vyhýbat se přehřátým místnostem, odpočívat, pít dostatek tekutin. Pokud nebudete moct přijímat tekutiny a jídlo, navštivte praktického lékaře, který může předepsat léky na zklidnění žaludku. Můžete užívat na bolesti Paralen.

Komentáře uživatelů ...

jamanka
22. 6. 2015 17:52:25
stále je to špatné.Nic nezabírá.
jamanka
22. 6. 2015 17:53:28
Dobrý den,děkuji za odpověď. Nic nepomohlo,stav se zhoršil.Jsem na neschopence.Lékaři vyloučili meningitidu lumbální punkcí,pak CT také v pořádku.Takže vím co mi není,ale co mi je stále nevím.Všechny problémy přetrvávají,jen studené obklady na hlavu už nemusím mít stále,už jím a piji(spíš víc,než obvykle).Nějaká další rada by nebyla paní doktorko?Děkuji za pomoc.