58645  18. 6. 2015 22:53:26 - Jirka1

Bolesti na konci močové trubice

Dobrý den, vážený pane doktore,
již delší dobu pociťuji nepříjemný pocit na konci močové trubice, jejíž okolí (1-2 cm) má i odlišnou růžovou barvu. Tento problém vzniknul postupně, přičemž poslední rok je velmi obtěžující, vždy při kontaktu např. s oblečením tj. i při běžných činnostech (s různou měrou intenzity) pociťuji nepříjemnou bolest. S tím patrně souvisí, že chodím častěji močit, přes den i v noci. Od loňského roku chodím na urologii, zkoušel jsem několik antibiotik, vždy bez účinku. doktor mi též prováděl urol. stěr, což bylo nesnesitelně bolestivé. velmi nepříjemné bolesti jsem měl i mnoho hodin po tomto zákroku, přičemž jsem nemohl cca 20 hodin močit (než jsem sehnal kapky na utlumení). dle sdělení lékaře bylo vyšetření bez výsledku. jiné příznaky, než popsané, nemám ani jsem neměl. rizikový styk jsem také nikdy neměl. nemám ani alergie. chtěl bych se proto zeptat, jaký by byl nejlepší postup. cystoskopie se mi nezdá jako ideální řešení, jednak z důvodu, že právě v této oblasti pocituji onu bolest. Příznaky, u kterých se většinou provádí jako krev v moči, jsem nikdy neměl. Neumím si představit, že by tento zákrok měl trvat několik minut. chtěl bych se zeptat, zda existuje nějaká léčba / vyšetření problému přecitlivělé části žaludu, aniž by se muselo právě do tohoto místa bodat nebo vrtat. Vůči doktorovi, který ze dne na den mění postup, na kterém jsme se dohodli, a který neustále říká nepravdivé informace, jsem ztratil důvěru. Proto bych se rád zeptal Vás. Děkuji za informaci.

S pozdravem

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, předem se omlouvám za pozdní odpověď, ale nebyl v poradně urologickými a nyní jsem byla požádána o zodpovězení "visících" otázek - jejich zodpovězení pak může pomoci jiným čitatelům.
A nyní k vašim obtížím. Pokud opravdu výsledky moči a stěru jsou v pořádku, myslela bych na kontaktní alergii nebo dermatitidu. Zkusila bych nosit jen bavlněné prádlo, užívala na mytí hypoalergenní přípravky a pokud toto nepomůže, zkusila se ještě obrátit na kožního lékaře.

Komentáře uživatelů ...

Jirka1
11. 7. 2015 14:01:22
Chtěl bych se zeptat, co bych měl udělat pro to, abych se moh dočkat nějaké odpovědi na můj měsíc starý dotaz??? Funguje tato poradna?????

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot