58653  19. 6. 2015 14:55:46 - niikolaa

Gestacni vek plodu

Dobry den,
Mam otazku na (Gestacni Vek) ve 20tt tehotenstvy mi jzistili ze malej nemel vyvinute ledvyny tim padem ani mocovy mechyr, v 23 tydnu jsem musela porodit buhezel nemelo sancy prezit. 6 tydnu jsem cekaly na odpoved proc a kde se stala chyba jzistili mi ze chiba se stala v gestacnim veku coz nevim co to zname. Ziji ve velke britanii us od svych 9ti let tet jemi 23 roku a od te doby jsem doma rodnem meste este nebila prosim vas o pomoc nechapu to mam doklady kopii ale v aglictine sou to doktorske slova a nerozumim tomu. poslu vam neco stoho co jsem stacila prelozit bude-li moc zaslava bich vam celou kopii slozky ktere jsem dnes dostala. moc vas prosim o trochu visvetleni co to znamena a co budoucnu muze se mi to stat i po druhem tehotevstvy? dekuji predem na odpoved....

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Termín gestačný vek, znamená že sa s tým dieťatko už narodilo, že v priebehu vnútromaternicového vývinu sa niečo tzv." pokazilo" a chyba už bola u plodu pred narodením a nezískala sa porodom alebo až po ňom.

To, či to bude podobné aj v ďalšom tehotenstve rozhodne genetické vyšetrenie, či je to na genetickom podklade alebo nie. to je nutné zistiť a vedieť a potom pri ďalšom tehotenstve sa na to priamo zamerať a vyšetriť to včas, najlepšie do 14 tt. Viac vám k tomu bohužiaľ z tejto pozície nedokážem povedať. Nutné je to skor riešiť priamo s ošetrujúcim lekárom, ktorý má k dispozícii všetky výsledky a správy z vyšetrení vášho dieťatka.

Komentáře uživatelů ...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk