58715  25. 6. 2015 7:44:47 - Marek4528

Fimóza

Dobrý den.
Mam 17 rokov a ked je moj penis v stoporenom stave tak predkozka ide len tazko pretiahnut cez zalud. A ak sa mi to aj podari tak to boli. V pokojnom stave penisu s tym problem nemam. Je to fymoza? Ak ano da sa riesit aj inak nez len obriezkou? Napr. Mastami... Hambim sa s tym ist ku doktorke. Skusal som mast hydrocortison ale nezabrala. Dakujem za odpoved.

Obsah fotografie je nevhodný osobám mladším 18-ti let.

Fimóza

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Prekonajte hambu a strach a k lekárovi sa čím skor objednajte. Po vyšetrení on sám zhodnotí závažnosť stavu a buď vám predpíše krém, kt. by mohol predkožku uvoľniť, alebo doporučí odstránenie predkožky - teda obriezku. Doporučujem to riešiť skor ako začnete pohlavne žiť!!!

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
25. 6. 2015 12:12:00
Pokud je tomu, jak píšete, tj. předkožka jde přetáhnout jen velmi těžko, tak nejspíš zúžená je. Potřebujete to řešit s urologem, vzhledem k věku ještě spadáte pod dětskou chirurgii, kde se řeší i urologické problémy dětí a mladistvých do 18 let. Asi by Vás vzal i ambulantní urolog pro dospělé, ale já bych doporučil spíš ty dětské specialisty. Nemáte důvod se stydět, dorostová a dětská lékařka, pokud k ní chodíte déle, přece musela penis vč. přetahování kontrolovat při pravidelných prohlídkách. Je otázka, proč to nechala být. Každopádně bych chtěl od ní doporučení na pracoviště dětské urologie. Nejvhodnější řešení navrhnou tam, jestli zkusí mazání kortikoidní mastí a nebo rovnou navrhnou chirurgický zákrok. Doporučuji neodkládat.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot